Nieuwe video van Madeira

Hier is een van de mooiste videos van Madeira die we in de laatste jaren gezien hebben. Gevonden door onze vriend Tobi Hughes van het Engelstalige Madeira Island News blog.

Share

Levada do Furado

Levada do FuradoWie aan Madeira denkt, denkt natuurlijk meteen aan wandelen. Intussen hebben de meesten van onze lezers wel in de gaten dat we een solide vriendenkring hebben opgebouwd, met wie we, als het maar even kan, wekelijks een wandeling ondernemen, soms zelfs vaker. Deze week stond de prachtige wandeling van Ribeiro Frio naar Portela op het programma. Omdat wij met velen zijn, kunnen we het zo organiseren dat we auto’s aan het begin- en eindpunt stationeren. Voor wie dat niet kan staan er meestal taxi’s klaar, zowel op de Portela-pas als aan de kant van Ribeiro Frio. Als er geen staat kun je gemakkelijk even een drankje gaan halen in één van de bars en vragen of de barman een taxi voor je kan bellen. Bussen kan ook, maar dat is wel wat meer uitzoekerij.

De wandeling loopt voor het grootste deel langs de prachtige en goed beveiligde Levada do Furado, met aan het einde een afdaling van een meter of 300. Wie liever klimt dan afdaalt kan de wandeling natuurlijk ook gemakkelijk andersom lopen. Het weer was bewolkt en nevelig. Jammer voor de anders prachtige vergezichten, maar de nevels geven wel iets mystieks aan het oerbos – we lopen hier door het Laurissilva – en maakt het daarom weer heel mooi op een andere manier. We hebben intussen de gebruikelijke video op Youtube gezet. Geniet maar met ons mee…

Share

Stormschade op Madeira

De storm die in eerste instantie voor chaos zorgde op de Canarische eilanden raasde gisteren over Madeira en heeft intussen ook de nodige stormschade op Madeira aangericht. Zelf hebben we gelukkig de dans kunnen ontspringen. Ons huis staat op een plek die bij zuidwesterstorm mooi beschut ligt in een holte van het dal. We hebben vooralsog geen schade kunnen zien, ook niet aan de tuin en als we de verhalen van vrienden horen die meer oostelijk op Madeira wonen, dan hebben we geboft. Ondanks het oranje weeralarm moesten we er gisteren toch uit, de cabriolet was klaar bij de auto-electricien, en moest worden gehaald. En passant maar even wat kleine boodschappen gehaald, omdat we er toch langs kwamen. Het beeld aan de boulevard van Calheta was behoorlijk spectaculair. De golven sloegen over de pieren heen en het hooggeroemde ‘gouden strand’ van Madeira is met onbekende bestemming vertrokken. Nou ja, niets dat een schip met Saharazand niet kan verhelpen, dit gebeurt wel vaker. We hebben – overdekt – maar een glaasje genomen op de goede afloop en een filmpje gemaakt van het zeegeweld.

Het zag ernaar uit dat de zeemuren het geweld aankonden, maar een amateurvideo van afgelopen nacht laat zien dat een deel van de muur van de naastgelegen jachthaven het begeeft.

Wij zijn blij dat Heerenleed niet hier ligt maar veilig hoog en droog bij Chiel en Anneke Bolt op de werf staat.

28554867_10209484181296100_1635120430_o.jpg

Er is ook minstens één slachtoffer gevallen. Een Britse toerist die de woeste zee aan het filmen was bij Praia Formosa, een strandgebied bij Funchal, werd door een golf meegesleurd. Dat gebeurde gisteravond, en de zoekactie is nog bezig. Het lijkt niet realistisch dat de man nog in leven is.

Er zal zeker meer stormschade op Madeira zijn, als er meer berichten komen zullen we die onder aan dit artikel opnemen.

Lees ook de verwante berichten door op de titel te klikken:

Share

Nieuwe Lak en Nattigheid!

We zijn deze winter vanaf Nieuwjaar eigenlijk geplaagd door een serie van slecht weer lees verder

Share

Sneeuw op Madeira

Sneeuw op Madeira is niet zo heel erg ongewoon. Het gebeurt elke winter wel een paar keer. Gelukkig blijft de sneeuw nooit lang liggen en het gaat alleen over de bergen. Problemen levert het vrijwel nooit op, maar er kan wel een paar dagen een koude valwind staan die over de besneeuwde toppen komt en kou naar de laaggelegen gebieden brengt. Maar ook dat is meestal snel voorbij. Lees het artikel op het

Engelstalige Madeira Island News blog.

Marco Santos Photography uploaded this video on Facebook earlier today walking in the snow at Pico Areerio. JM also posted a video on You Tube. I believe from some posts on Facebook, that much more snow has fallen, so I wait to see if any pictures tomorrow.

Source: Snow in Madeira – Madeira Island News Blog

Lees ook de verwante berichten door op de titel te klikken:

 

 

Share

parkeerplaats vernieuwd

Het werd tijd, maar het is eindelijk gedaan. Op de laatste details na is onze parkeerplaats lees verder

Share

Het vervolg

Het vervolg op het bericht over de uitgebrande huurauto op ons terrein hadden jullie lees verder

Share

2018!

Met het wereldberoemde vuurwerk van Funchal wensen wij iedereen een fantastisch 2018!
With the world famous fireworks of Funchal, we wish you all a fantastic 2018!
Mit den weltberühmten Feuerwerken von Funchal wünschen wir Ihnen ein fantastisches 2018!
Avec les feux d’artifice renommés de Funchal, nous vous souhaitons une merveilleuse année 2018!

Share

Kerstverlichting vanuit de lucht.

2017 loopt gelukkig op zijn eind. Gelukkig, want het was wel een jaar lees verder

Share

World Wanderista – Madeira Island News Blog

World Wanderista heeft prachtige Vlogs op haar YouTube kanaal geplaatst. Haar Madeira-avontuur begont in juni en eindigde in augustus 2017. Het Engelstalige Madeira Island News heeft de links verzameld. Klik op onderstaande link en bezoek virtueel de mooiste hoeken van het eiland!
Source: World Wanderista – Madeira Island News Blog

Share

inschrijven nieuwsmails

kies één of beide nieuwsitems:

het archief