Dat het zover moest komen…troubles in paradise

Ja… het kan niet altijd feest zijn. Dat is wel de meest Nederlandse opmerking die je kan horen. Nou, het is zover. Mijn vakantiegevoel is heel erg ver over. Gaat bij allerhande mensen de aannemer failliet, nee… bij ons gaat ie dood. Dan lijkt er een betrouwbare opvolger te zijn: fout… nee, die man is op ons geld uit en verzint allerlei extra werkzaamheden om maar aan (ons!) geld te komen. Dus dit is wel een basis-scenario om van te gruwen. Maar goed. Gelukkig is Ezekiel het erg met me eens dat we wel buitenlanders zijn maar geen melkkoe. En hij zet er zich voor de volle 100% voor in om ons te behoeden voor nog meer rampen. Kortom…de vakantie is over. Back tot reality, Paradise lost!Dus de toeleveranciers, die soms nog behoorljke bedragen te vorderen hadden van de overledene, willen nu nog maar zeer terughoudend zaken doen met mestre José´s opvolger. Eerst geld en dan leveren. Dat begrijp ik goed. Dus het rescue-plan is in volle gang.Ik heb met de loodgieter al een accoord, die heb ik zijn extra werk rechtstreeks betaald, en die gaat gewoon door. Met de ramen-man heb ik ook een accoord maar daar zie ik nog niks van, dus dat is ff minder. Met de man van de tegels heb ik ook een accoord en die gaat gewoon leveren. Ik betaal hem rechtstreeks en de aannnemr krijgt van mij zijn 15 % commissie. De electricien is nog de grote onbekende in dit spel want die krijg ik niet te zien. Men zegt dat hij a.s. week de draden gaat trekken. Als die er maar eenmaal liggen dan kan ik desnoods zelf wel de stopcontacten en lichtknopjes aanleggen. Komende week worden de tegels geleverd voor de terrassen en dan kunnen die gelegd worden, maar ja ik zie nu dus nog niks. I keep my fingers crossed! Maar uiteindelijk is het als volgt….. ik word er niet echt blij van allemaal.Het is toch wel een volledige afgang als je een mailtje moet sturen naar je vrienden dat als volgt luidt:

lieve allemaal,Ik heb bij diversen van jullie al aangekondigd dat er een zending nederlandse zuurkool en rookworst was aangekomen en dat ik daar op korte termijn een maaltijd van zou bereiden voor jullie.Dat gaat voorlopig even niet door.Ik zit diep in de sorus met de bouw. Een onwillige aannemer, wantrouwende ( ten opzichte van de plaatsvervangende aannemer) toeleveranciers en nog veel meer.Ik heb al mijn energie nodig om dit allemaal te bolwerken op dit moment. Ik ben al een eind maar het is nog allemaal veel te onzeker op dit moment om rustig achterover te leunen. Gelukkig heb ik Ezekiel ( a.k.a. Ezelkiel) gelukkig aan mijn zijde zodat ik niet `genaaid wodt zonder te kussen´. Maar dat proberen ze wel. Ik voel me er erg ongelukkig en alleen onder. Vooral dat laatste heb ik erg last van. Maar daar kan niemand iets aan doen. Ik dacht dat ik het toch allemaal wel goed had afgesproken en er staat voldoende op papier. Maar goed, niemand zit te wachten op een gerechtelijke procedures in Portugal. Dus ik laveer maar tussen de klippen door en dan zal het , hoop ik, allemaal wel weer op zijn pootjes terrecht komen.Kortom, mijn gedachten staan er helemaal niet naar om dit te organiseren. Gewoonweg omdat ik niet in een ´gezellige periode´ zit. Shit happens en ik zal er wel weer uitkomen alleen ik weet nog niet wanneer.Dus, wees geduldig, het zal allemaal wel goed komen…. want dat is altijd al zo geweest… en dan komt er een zuurkool maaltijd. Ter geruststelling….de uiterste verkoop datum van de ingredienten is nog lang niet verstreken!!!Even een Poll:Gaat je voorkeur uit naar:a: zuurkoolstampb: zuurkool apart met puréc: zuurkoolschotel (dus met allerlei andere dingen erin (lokkertje: ik heb een lekker recept!!)Ik ben op dit moment ook weinig communicatief… het spijt me!!Liefs Noud

PS: Aan Yvonne en Walther vertel ik dit wel in eigen persoon.

Maar goed…het sal almal wel weer regkom Tot in betere tijden Maar, ook voor mijn eigen opwekking, de volgende foto´s. Er is wel wat gebeurt in de tussentijd.

toen.JPG nu.JPG

Share

1 comment to Dat het zover moest komen…troubles in paradise

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

inschrijven nieuwsmails

kies één of beide nieuwsitems:

het archief