Verscholen in een van de groene dalen in het rustige westen van Madeira ligt ons comfortabele huis op Madeira: Raposeira de São João. Het is een ideaal vakantiehuis op Madeira met een spectaculair uitzicht over de oceaan, de bossen en de heuvels van São João, bij Fajã da Ovelha, een dorp in de gemeente Calheta in het zonnigste deel van het eiland. Klik op de interactieve panoramafoto hieronder om het gevoel te krijgen!

 Ons schitterend gerestaureerde typische Madeirense huis op Madeira is te huur voor het grootste gedeelte van het jaar. Raposeira de São João is een vakantiehuis dat dat eigenlijk helemaal niet is. Het is een gerestaureerd oud huis, typisch voor het eiland Madeira. Het is smaakvol en eigentijds ingericht voor permanente bewoning. Het is als vakantiehuis geschikt  voor twee, drie of vier personen. De gerieflijke meubels zijn van voornamelijk Nederlands design. Ze zijn gecombineerd met antiek en moderne kunst. De woonkamer heeft twee tweezitsbanken en een comfortabele fauteuil, en een ruime eettafel met comfortabele stoelen.

Lovely and airy living room lounging area by night Living room by night

dining area our art nouveau corner the old bread oven, saved from the constructors!

De keuken is eigentijds en is voorzien van alle denkbare comfort, inclusief vaatwasser, oven, magnetron en een keramische vierpits-kookplaat. Ook een broodrooster, waterkoker en koffiezetter ontbreken niet. Er is een grote koel-vriescombinatie. De keuken heeft aparte ontbijttafel. Geen dingen die u standaard in een vakantiehuis, laat staan een ‘huisje’, zult vinden.

de keuken heeft ruime werkvlakken keuken in bedrijf ontbijttafel

Op de verdieping vindt u twee comfortabele tweepersoons slaapkamers, met elk een eigen douche en toilet. Beide kamers hebben een schitterend uitzicht over de zee, de heuvels en de bossen. Typisch dingen waar u in een vakantiehuis naar uitkijkt!

eenvoudige maar geriefllijke badkamers de masterbedroom de masterbedroom2

gastenkamer bed de gastenkamer heeft een eigen zithoek.

Er zijn terrassen aan drie zijden van het huis, met nog een eettafel met stoelen en een lichte, verplaatsbare zitgroep.  Ook eigenschappen die een vakantiehuis een streepje voor kunnen geven.

de oude gevel van ons huis op Madeira met bloeiende klimroos  garden and terrace 1.jpg garden and terrace 3.jpg

het ruime terras bij de keuken een overzicht van de tuin in juni rozen en stokrozen fleuren het huis op Madeira verder op

en natuurlijk zeezicht! terras met uitzicht op de heuvels tuin in december.jpg

Tenslotte beschikt het huis over WiFi en satelliet-TV met de Nederlandse zender BVN en  een aantal Duitse zenders. Door de ligging van Madeira ten opzichte van de Astra-satelliet is de ontvangst meestal goed, maar bij bepaalde atmosferische omstandigheden kan de ontvangst gestoord zijn of zelfs wegvallen. Dan blijft gelukkige het schitterende uitzicht vanuit het huis over. Daar bent u uiteindelijk ook voor gekomen.

Een goedkope vlucht zoeken, of een huurauto Of wilt u weten hoe de busverbindingen geregeld zijn? Kijk op de pagina ‘Vervoer’. 

Deze pagina is bijgewerkt op 28 januari 2018.

 

Share