auto huren

Een auto huren op Madeira? U heeft er in elk geval een nodig als u buiten de hoofdstad Funchal verblijft.

Wij hebben gezocht naar een simpele manier om u te helpen een aantrekkelijk geprijsde huurauto te vinden. We hebben een systeem gevonden dat voor u bij de verschillende aanbieders zoekt naar de voordeligste mogelijkheden. U kunt meteen online boeken zodat u bij aankomst op de luchthaven niet lang hoeft te wachten. Een auto huren op Madeira maakt het hele eiland voor u toegankelijk. Zelfs als u in de hoofdstad verblijft is het voor minstens een aantal dagen de moeite waard, als u niet steeds in toeristenbussen wilt reizen.

In plaats van zelf bij alle autoverhuurbedrijven naar de beste prijs te gaan zoeken kunt u sneller en beter een goede deal vinden met het systeem dat we hebben opgenomen in onze site.
Klik hier om een huurauto te zoeken en te boeken.

Gaat u een auto huren op Madeira, dan  is het verstandig om een niet te grote auto te kiezen. Madeira is een steil eiland met soms bochtige en smalle wegen. Daar heeft u niet veel gemak van een grote auto. Ook de parkeergarages zijn aan de krappe kant, er is gewoonweg niet veel vlakke ruimte op het eiland. Denk daarom vooral in de richting van een kleine auto, maximaal een kleinere middenklasser als u met vier personen reist. Eigenlijk is het enige belangrijke qua ruimte dat u met het aantal personen en de bagage die u bij zich heeft van en naar de luchthaven kunt komen. Daarbuiten zijn alleen de zitplaatsen van belang.

Wij vinden de ideale auto voor Madeira een smart, heel leuk is natuurlijk een smart cabrio. Maar die zijn wat lastiger te vinden. Elke auto is geschikt, de enige die we ooit hebben afgekeurd was een Chevrolet Matiz, die gewoon een te zwakke motor had.

Koop eigen risico’s altijd af. Door de smalle wegen en de krappe parkeergarages heeft u zomaar een kras, en we hebben wel meegemaakt dat een gast die geen eigen risico had afgekocht voor €900 het schip inging voor een kras die op madeira hooguit een paar tientjes kost om te repareren. Een auto huren op Madeira moet in het normale seizoen mogelijk zijn om voor rond 25 euro per dag. Daarvoor moet u een fatsoenlijke auto kunnen huren met afgekocht eigen risico.

tot slot: niet iedere autoverhuurder heeft een balie op de luchthaven. Dat is geen probleem, als u bij een verhuurder terecht komt die dat niet heeft, dan wordt u met een busje afgehaald en moet u even letten op iemand die een bordje met uw naam of met de naam van het verhuurbedrijf (als er meer dan één klant met uw vliegtuig reist) in de aankomsthal. Dat wijst zich vanzelf, er staat altijd een groepje hostessen en mensen van hotels en autoverhuurders te wachten. Bij boeking krijgt u een voucher waar de maatschappij in wordt vermeld.

Als u toch liever rechtstreeks bij een bekende maatschappij wilt boeken kan dat natuurlijk ook. De bekende zoals Sixt, Avis en Hertz hebben allemaal een balie op de luchthaven van Funchal.

Share