auto huren op Madeira

Je hebt er in elk geval een auto nodig als je buiten de hoofdstad Funchal verblijft. Als je naast het huren van een auto ook nog van plan was ons huis op Madeira te huren, dan kunt je niet zonder eigen vervoer. Maar of je nu in ons huis wilt verblijven of ergens anders op het eiland, de informatie op deze pagina is bedoeld voor iedereen die een auto wil huren op Madeira of eigenlijk waar ook ter wereld. We hebben op deze pagina een paar belangrijke dingen verzameld om het huren van een auto op Madeira zo simpel mogelijk te maken. En om ervoor te zorgen dat je de goede kiest voor dit eiland.

een auto huren op Madeira? Hier de tips en trucs.

Wij hebben gezocht naar een simpele manier om je te helpen een aantrekkelijk geprijsde auto te huren op Madeira. We hebben een systeem gevonden dat bij de verschillende aanbieders zoekt naar de voordeligste mogelijkheden. Je kunt meteen online boeken zodat je bij aankomst op de luchthaven niet lang hoeft te wachten. Het huren van een auto op Madeira maakt het hele eiland voor je toegankelijk. Zelfs als je in de hoofdstad verblijft is het voor minstens een aantal dagen de moeite waard, als je niet steeds in toeristenbussen wilt reizen naar de standaard bezienswaardigheden.

auto huren op Madeira makkelijk gemaakt

Wij hebben het huren van een auto op Madeira makkelijk gemaakt. In plaats van zelf bij alle autoverhuurbedrijven naar de beste prijs te gaan zoeken kun je sneller en makkelijke een goede deal vinden met het systeem dat we hebben opgenomen in onze site. Klik hier om een huurauto te zoeken en te boeken.

klein is fijn

Ga je een auto huren op Madeira, dan  is het verstandig om een niet te grote te kiezen. Madeira is een steil eiland met soms bochtige en smalle wegen. Daar heb je niet veel gemak van een grote auto. Ook de parkeergarages zijn aan de krappe kant, er is gewoonweg niet veel vlakke ruimte op het eiland. Denk daarom vooral in de richting van een kleine huurauto, maximaal een kleinere middenklasser als je met vier personen reist. Eigenlijk is het enige belangrijke qua ruimte dat je met het aantal personen en de bagage die je bij je hebt van en naar de luchthaven kunt komen. Daarbuiten zijn alleen de zitplaatsen van belang.

Wij vinden de ideale huurauto voor Madeira een smart, heel leuk is natuurlijk een smart cabrio. Maar die zijn wat lastiger te vinden. Elke auto is geschikt, de enige die we ooit hebben afgekeurd was een Chevrolet Matiz, die gewoon een te zwakke motor had.

Als je een auto huurt: niet te groot. De Fiat 500 is leuk!
Elektrisch rijden is een goede optie op Madeira.
auto huren op Madeira? Een smart is in onze ogen het handigst

Elektrisch rijden is op Madeira zeker een optie. In Funchal wordt op een paar plaatsen de Renault Twizy verhuurd, echt een fun-car als je een paar uitstapjes wilt maken. Minder geschikt voor vervoer van en naar de luchthaven want veel bagage kan er niet mee. Maar een Zoë zou een goede elektrische auto voor 4 zijn, met voldoende bagageruimte. En de ontwikkelingen staan niet stil, dus er komen steeds meer elektrische auto’s bij. Elk dorp heeft wel een paar parkeerplaatsen met laadpaal.

auto huren op Madeira: eigen risico altijd afkopen

Koop eigen risico’s altijd af. Door de smalle wegen en de krappe parkeergarages heb je zomaar een kras, en we hebben wel meegemaakt dat een gast die geen eigen risico had afgekocht voor €1200 het schip inging voor een kras die op Madeira hooguit een paar tientjes kost om te repareren. Een auto huren op Madeira moet in het normale seizoen mogelijk zijn om voor rond €25 – € 30 per dag. Daarvoor moet je een fatsoenlijke auto kunnen huren met afgekocht eigen risico.

één wacht op de koffers, één gaat vooruit naar de autoverhuurder

Als je niet eindeloos in de rij wilt staan voordat je aan de beurt bent aan de verhuurbalie, laat dan iemand vooruit gaan om de auto te regelen. Je moet altijd een hoop papieren invullen en als er veel mensen hun bagage al eerder hebben, dan sta je wel even in de rij. Dus laat iemand dat bij de autoverhuurder alvast regelen terwijl de ander of anderen op de koffers wachten. Niet bang zijn dat je elkaar kwijtraakt, nadat je de aankomsthal binnenkomt zijn de verhuurbalies meteen aan je linkerhand. Heb je een auto gehuurd van een verhuurder van buiten de luchthaven, dan gaat dit natuurlijk niet op, maar dan heb je meestal ook geen wachtrij als je eenmaal ter plaatse bent.

verhuurders buiten de luchthaven: geen probeem

Tot slot: niet iedere autoverhuurder heeft een balie op de luchthaven. Dat is geen probleem, als je bij het huren van je auto op Madeira bij een verhuurder terecht komt die dat niet heeft, dan halen ze je met een busje af en brengen ze je naar naar de huurauto. Je moet even letten op iemand met een bordje met je naam of met de naam van het verhuurbedrijf (als er meer dan één klant met jouw vliegtuig reist) in de aankomsthal. Dat wijst zich vanzelf, er staat altijd een groepje hostessen en mensen van hotels en autoverhuurders te wachten. Bij boeking krijg je een voucher waar de maatschappij in wordt vermeld.

Als je toch liever rechtstreeks bij een bekende maatschappij wilt boeken kan dat natuurlijk ook. De bekende zoals Sixt, Avis en Hertz hebben allemaal een balie op de luchthaven van Funchal.

vermijdt Goldcar

Als je een internet-zoektocht doet voor het huren van een auto op Madeira, dan hebben we nog één dringend advies. Wat je ook doet, huur geen auto bij Goldcar. Het kan zijn dat er een schijnbaar aantrekkelijke aanbieding van hen op het net circuleert, maar in werkelijkheid zijn het dieven. Je wordt afgeperst om extra verzekeringen af te sluiten of een duurdere auto te huren, zelfs als je al een contract hebt, en ze dreigen je helemaal geen auto te geven als je niet toegeeft. Allemaal vreselijke praktijken, die je tot elke prijs moet vermijden. Uit de boekingsengine hier op de website hebben wij Goldcar bij de eerste tekenen van deze wanpraktijken laten verwijderen.

ga je liever met de bus?

Het reizen met de bus buiten de agglomeratie van Funchal is niet zo eenvoudig. En het is geen optie om van de luchthaven naar ons huis te komen. We hebben er een pagina aan gewijd. Kijk op de pagina ‘met de bus‘. Als je geen zin hebt om binnen Funchal de auto te gebruiken, dan is de bus een prima optie. Binnen Funchal, en eigenlijk in de hele agglomeratie tussen Câmara de Lobos en de luchthaven is er frequent vervoer.

tips om te vliegen?

Kijk op de pagina ‘vluchten‘. We hebben altijd alle mogelijkheden op een rij gezet, maar sinds de coronapandemie is er veel veranderd en het is momenteel niet meer bij te houden is. Langzaam maar zeker normaliseren de maatschappijen hun vluchtschema, en pas als dat helemaal is afgerond heeft het zin een nieuw overzicht te maken. Toch zul je er een paar nuttige tips vinden.

Op de achtergrond van deze pagina zie je de gaspeldoorn. Vooral op de hoogvlakte van Paúl do Mar en in de bergen van de oostelijke helft van Madeira kleurt hij in het voorjaar hele hellingen geel. Maar ook in lager gelegen delen komt hij voor. Het is een woekeraar gebleken, en de boswachterijen proberen hem te beteugelen.

Deze pagina is bijgewerkt op 18 januari 2021.