auto huren op Madeira

Bekijk de recente coronagegevens op de speciale tijdelijke pagina met corona statistieken. Madeira heeft de verspreiding van het Coronavirus goed onder controle.

Je hebt er in elk geval een auto nodig als je buiten de hoofdstad Funchal verblijft. Alsje naast het huren van een auto ook nog van plan was ons huis op Madeira te huren, dan kunt je niet zonder eigen vervoer. Maar of je nu in ons huis wilt verblijven of ergens anders op het eiland, de informatie op deze pagina is bedoeld voor iedereen die een auto wil huren op Madeira of eigenlijk waar ook ter wereld. We hebben op deze pagina een paar belangrijke dingen verzameld om het huren van een auto op Madeira zo simpel mogelijk te maken. En om ervoor te zorgen dat je de goede kiest voor dit eiland.

Een auto huren op Madeira? Hier de tips en trucs.

Wij hebben gezocht naar een simpele manier om je te helpen een aantrekkelijk geprijsde auto te huren op Madeira. We hebben een systeem gevonden dat bij de verschillende aanbieders zoekt naar de voordeligste mogelijkheden. Je kunt meteen online boeken zodat je bij aankomst op de luchthaven niet lang hoeft te wachten. Het huren van een auto op Madeira maakt het hele eiland voor je toegankelijk. Zelfs als je in de hoofdstad verblijft is het voor minstens een aantal dagen de moeite waard, als je niet steeds in toeristenbussen wilt reizen naar de standaard bezienswaardigheden.

auto huren op Madeira makkelijk gemaakt

Wij hebben het huren van een auto op Madeira makkelijk gemaakt. In plaats van zelf bij alle autoverhuurbedrijven naar de beste prijs te gaan zoeken kun je sneller en beter een goede deal vinden met het systeem dat we hebben opgenomen in onze site.Klik hier om een huurauto te zoeken en te boeken.

klein is fijn

Ga je een auto huren op Madeira, dan  is het verstandig om een niet te grote te kiezen. Madeira is een steil eiland met soms bochtige en smalle wegen. Daar heeft je niet veel gemak van een grote auto. Ook de parkeergarages zijn aan de krappe kant, er is gewoonweg niet veel vlakke ruimte op het eiland. Denk daarom vooral in de richting van een kleine huurauto, maximaal een kleinere middenklasser als je met vier personen reist. Eigenlijk is het enige belangrijke qua ruimte dat je met het aantal personen en de bagage die je bij je hebt van en naar de luchthaven kunt komen. Daarbuiten zijn alleen de zitplaatsen van belang.

Wij vinden de ideale huurauto voor Madeira een smart, heel leuk is natuurlijk een smart cabrio. Maar die zijn wat lastiger te vinden. Elke auto is geschikt, de enige die we ooit hebben afgekeurd was een Chevrolet Matiz, die gewoon een te zwakke motor had.

Auto huren op Madeira: eigen risico altijd afkopen

Koop eigen risico’s altijd af. Door de smalle wegen en de krappe parkeergarages heb je zomaar een kras, en we hebben wel meegemaakt dat een gast die geen eigen risico had afgekocht voor €1200 het schip inging voor een kras die op Madeira hooguit een paar tientjes kost om te repareren. Een auto huren op Madeira moet in het normale seizoen mogelijk zijn om voor rond €25 – € 30 per dag. Daarvoor moet je een fatsoenlijke auto kunnen huren met afgekocht eigen risico.

één wacht op de koffers, één gaat vooruit naar de autoverhuurder

Als je niet eindeloos in de rij wilt staan voordat je aan de beurt bent aan de verhuurbalie, laat dan iemand vooruit gaan om de auto te regelen. Je moet altijd een hoop papieren invullen en als er veel mensen hun bagage al eerder hebben, dan sta je wel even in de rij. Dus laat iemand dat bij de autoverhuurder alvast regelen terwijl de ander of anderen op de koffers wachten. Niet bang zijn dat je elkaar kwijtraakt, nadat je de aankomsthal binnenkomt zijn de verhuurbalies meteen aan je linkerhand. Heb je een auto gehuurd van een verhuurder van buiten de luchthaven, dan gaat dit natuurlijk niet op.

Let op: anders dan normaal is het in de covid-tijd allemaal anders. Bij veel vliegmaatschappijen mag je je rolkoffertje niet meenemen als handbagage, dus je zult allemaal wel moeten wachten op je koffers. Wel is het zo dat je voor dat je op covid getest wordt, of, als je thuis al getest bent, voordat je door de controlestraat gaat, regel je je huurauto als de verhuurder een balie binnen de aankomsthal heeft. Daarna ga je pas door de ‘teststraat’ of de ‘controlestraat’. Lees de procedure over de covid-test hier.

verhuurders buiten de luchthaven: geen probeem

Tot slot: niet iedere autoverhuurder heeft een balie op de luchthaven. Dat is geen probleem, als u bij het huren van uw auto op Madeira bij een verhuurder terecht komt die dat niet heeft, dan wordt u met een busje afgehaald en naar uw huurauto gebracht. en moet u even letten op iemand die een bordje met uw naam of met de naam van het verhuurbedrijf (als er meer dan één klant met uw vliegtuig reist) in de aankomsthal. Dat wijst zich vanzelf, er staat altijd een groepje hostessen en mensen van hotels en autoverhuurders te wachten. Bij boeking krijgt u een voucher waar de maatschappij in wordt vermeld.

Als u toch liever rechtstreeks bij een bekende maatschappij wilt boeken kan dat natuurlijk ook. De bekende zoals Sixt, Avis en Hertz hebben allemaal een balie op de luchthaven van Funchal.

vermijdt Goldcar

Als u een internet-zoektocht doet voor het huren van een auto op Madeira, dan hebben we nog één dringend advies. Wat je ook doet, huur geen auto bij Goldcar. Het kan zijn dat er een schijnbaar aantrekkelijke aanbieding van hen op het net circuleert, maar het zijn in werkelijkheid zijn het dieven. Je wordt afgeperst om extra verzekeringen af te sluiten of een duurdere auto te huren, zelfs als je al een contract hebt, en dreigen je helemaal geen auto te geven als je niet toegeeft. Allemaal vreselijke praktijken, die je tot elke prijs moet vermijden. Uit de boekingsengine hier op de website hebben wij Goldcar bij de eerste tekenen van deze wanpraktijken laten verwijderen.

ga je liever met de bus?

Het reizen met de bus buiten de agglomeratie van Funchal is niet zo eenvoudig. We hebben er een pagina aan gewijd. Kijk op de pagina ‘met de bus‘. Als u

tips om te vliegen?

kijk op de pagina ‘vluchten

Facebook Instagram YouTube
Copy link