kalender

calendar

De verhuurkalender is een extern Google Spreadsheet. Sommige popup-blockers kunnen de weergave ervan verhinderen. 

welke tijd is het beste?

Heel veel mensen hebben geen idee over het klimaat van Madeira. Veel mensen zullen je zeggen ‘subtropisch’. En dat is maar ten dele juist. Het klimaat van Madeira is subtropisch-maritiem. Dat betekent dat de oceaan een grote invloed heeft op de temperatuur en op het weer in het algemeen. Hier is op Madeira vaak, maar niet altijd mooi weer. Het regent ook. Hoe dacht je anders dat de natuur zo overweldigend mooi is en het eiland zo rijk begroeid. Hiet voor niets noemt de pers Madeira het bloemeneiland. Als je wilt weten wanneer je het beste kunt gaan, kijk dan op de pagina die we hier aan gewijd hebben: het weer op Madeira.

betrouwbare verhuurkalender.

Onze verhuurkalender houden we consequent up-to-date. Dat betekent dat de informatie naar de laatste stand van zaken is. Maar het kan natuurlijk gebeuren dat er iemand een huurperiode heeft aangevraagd, die op de verhuurkalender nog open staat, en dat de boeking nog niet is afgerond. Houd er dus rekening mee dat zoiets af en toe voorkomt. We laten je onmiddellijk weten als er zoiets aan de hand is.

Bed and Breakfast

Zoals we ook schrijven op de pagina over Bed and Breakfast, is dat alleen mogelijk in de winter, als we er zelf zijn. Logisch, want wie maakt anders je ontbijt klaar? Je kunt de B&B periode herkennen aan de geelgekleurde data. Groen betekent dat je alleen het hele huis kunt huren, rood is bezet en roze zijn de wisseldagen.

wisseldag

Zou je willen aankomen op een roze datum aan het eind van een rode, dan kan dat. Het gaat dan om een wisseldag. Dat is geen probleem, maar je kunt dan pasa om ongeveer 13.00 uur aankomen. Vaak is Maria dan nog niet klaar, maar je kunt in elk geval vast je bagage kwijt. Je moet er dus rekening mee houden dat Maria, onze hulp, tijd nodig heeft om het huis schoon te maken de bedden op te maken. Geef haar de ruimte, loop haar niet voor de voeten, maar geniet intussen van de tuin.

Misschien een goede gelegenheid om alvst wat boodschappen te doen. De grootste supermarkt in de buurt is de Pingo Doce in Calheta, een kleinere maar heel bruikbare is de Anoitecer, die je vindt op de rotonde van Estreito da Calheta, voorbij de apotheek richting Jardim do Mar.

De achtergrondfoto van deze pagina is een tros bananen. Er groeien verschillende soorten op het eiland, maar de lekkerste is naar ons idee de kleine Madeira-banaan, die onder druk van de internationale lobby van United Fruit niet naar Europese landen buiten Portugal mocht worden geëxporteerd omdat hij niet aan hun ‘vorm-norm’ voldeed. Schande. Wij begrijpen niet dat iemand een meelstaaf van Chiquita koopt terwijl de aromatische Madeira-banaan niet over de halve wereldbol gesleept hoeft te worden De Madeira banaan hoort bij het nationale gerecht Peixe Espada, de zwarte Degenvis.

Deze pagina is bijgewerkt op 18 januari 2021.