Als u gaat vliegen naar Madeira heeft u een flink aantal mogelijkheden.

Sinds we in 2007 voor het eerst op Madeira kwamen hebben we al heel wat keren heen en weer gevlogen tussen Nederland en omliggende landen en Madeira. We hebben dus het uitzoekwerk al voor u gedaan. Hieronder ziet u een aantal knoppen die u rechtstreeks naar de verschillende luchtvaartmaatschappijen of naar het portaal Skyscanner brengen.

Transavia en Tui-dochters ArkeFly en JetairFly.
Voor veel mensen is de rechtstreeks vliegen naar Madeira zonder tussenstop vanuit Amsterdam het meest voor de hand liggend. We kunnen dan kiezen tussen Transavia en ArkeFly. Toch is het vliegen vanuit Amsterdam niet de enige optie. Voor onze Belgische gasten ligt Brussel uiteraard meer voor de hand. Vanuit Brussel vliegt JetairFly rechtstreeks.

vliegen naar Madeira kun je met Transavia.

TAP Portugal
U kunt ook kiezen voor TAP Portugal, die vliegt niet-rechtstreeks vanuit Amsterdam of Brussel maar wel op wat prettiger tijden. Let er wel op dat u voldoende overstaptijd in Lissabon of Porto heeft, Vooral Lissabon is behoorlijk chaotisch en ze raken nog al eens een koffer kwijt. Overigens is dat niet zo onoverkomelijk, ze komen de koffer meestal de volgende dag al aan huis afleveren. Maar daar moet u dan wel voor thuisblijven. Als u direct bij TAP Portugal boekt en men accepteert een korte overstaptijd, dan neemt TAP de verantwoordelijkheid voor het eventueel missen van uw vliegtuig in Lissabon of Porto, en zorgt voor u als dat een probleem zou opleveren. Vooral in de winter, waar vertragingen door slecht weer kunnen ontstaan, is dat een groot voordeel. Bij vluchten met low-cost maatschappijen, vooral als u met twee verschillende maaqtschappijen vliegt, bent u op zichzelf aangewezen omdat zij daar geen verantwoordelijkheid voor willen nemen.

Vooral voor het uizoeken van niet-rechtstreekse vluchten is de site van Skyscanner superhandig. Als u niet aan preciese data vastzit voor uw vakantie kunt u bijvoorbeeld bij de data op de naam van de maand klikken, dan krijgt u in een overzichtelijk diagram alle prijzen op de verschillende dagen en kunt u de voordeligste uikiezen. Je moet Skyscanner even leren kennen en er wat handigheid in krijgen, maar het is echt een goede site waarin ook de low-cost-maatsschappijen meedoen. Zo komen wij vaak uit bij JetairFly, rechtstreeks vanuit Zaventem. We hebben al heel wat keren voor rond de vijftig euro per persoon enkele reis kunnen vliegen naar Madeira. Een kwestie van op tijd beginnen met kijken en afwachten. Als er een interessante vlucht in beeld komt, niet wachten maar meteen boeken.
Kies in eerste instantie voor een land als vertrekplaats. Dan worden de mogelijkheden vanuit de regionale luchthavens ook meegenomen in de zoekactie. Het kan soms interessant zijn om vanuit Eindhoven, Maastricht of Weeze (vliegveld Niederrhein) met Ryanair te vliegen naar Porto, en vandaar met de Franse tak van Transavia verder vliegen naar Madeira. Natuurlijk verandert het aanbod regelmatig. Vandaar dat wij zelf echt fans zijn van SkyScanner omdat de veranderingen automatisch worden meegenomen in uw zoektocht. Tenslotte is het sinds kort ook mogelijk geworden om met Transavia of met Ryanair van Eindhoven naar Lissabon te vliegen, en vandaar met de TAP, easyJet of SATA door naar Funchal. Ook nieuw is de Ryanairverbinding van Brussel Zaventem naar Lissabon.

Als u dicht bij de Duitse grens woont kunt u ook de Duitse luchthavens meenemen in uw zoekactie. U kunt vanuit veel Duitse luchthavens vliegen naar Madeira met Air Berlin. Tegenwoordig vliegt ook Lufthansa op Madeira.

Tot slot nog iets over de luchthaven van Madeira FNC. Er zijn nog altijd geruchten dat Madeira tot de gevaarlijkste luchthavens van de wereld behoort. Dat was vroeger misschien wel zo. Maar in 2000 werd de landingsbaan verdubbeld en sindsdien is de luchthaven veiliger dan ooit. Bij goed weer waait de wind meestal uit het noordoosten. Dan vliegt het toestel eerst de luchthaven voorbij, hij is rechts goed zichtbaar. Dan maakt het een u-bucht en landt vanuit het zuidwesten. Uw eerste kennismaking met het prachtige eiland. We vonden een youtube-filpje van de landing van een Airbus 320, die met de Boeiing 737 het meest wordt gebruikt voor vluchten naar Madeira. Stap met ons in de cockpit en geniet mee van een perfecte landing.

Share