vliegen naar Madeira

Madeira heeft nu ook de eerste gevallen van Coronavirusbesmetting. Vandaag 26 maart zijn het er 20. Dat zullen er langzamerhand nog wel wat meer worden, ondanks de uitstekende voorzorgsmaatregelen. Ga naar de blog-pagina voor het laatste nieuws

Als je naar Madeira wilt vliegen heb je een flink aantal mogelijkheden. Sinds we in 2007 voor het eerst op Madeira kwamen hebben we al heel wat keren heen en weer gevlogen tussen Nederland en omliggende landen en Madeira. We hebben dus het uitzoekwerk al voor je gedaan. En dat blijven we doen, want er verandert natuurlijk vaak iets. Hieronder zie je een link knoppen die je rechtstreeks naar het portaal Skyscanner brengt.

Transavia en Tui
Voor veel mensen is de rechtstreeks vliegen naar Madeira zonder tussenstop vanuit Amsterdam het meest voor de hand liggend. We kunnen dan kiezen tussen Transavia en de meestal erg dure Tui. Toch is het vliegen vanuit Amsterdam niet de enige optie. Voor onze Belgische gasten ligt Brussel uiteraard meer voor de hand. Vanuit Brussel vliegen JetairFly en Brussels Airlines rechtstreeks.

.

TAP Portugal
Je kunt ook kiezen voor TAP Portugal, die vliegt niet-rechtstreeks vanuit Amsterdam of Brussel maar wel op wat prettiger tijden. Let er wel op dat je voldoende overstaptijd in Lissabon of Porto heeft, Vooral Lissabon is behoorlijk chaotisch en ze raken nog al eens een koffer kwijt. Overigens is dat niet zo onoverkomelijk, ze komen de koffer meestal de volgende dag al aan huis afleveren. Maar daar moet je dan wel voor thuisblijven. Als je direct bij TAP Portugal boekt en men accepteert een korte overstaptijd, dan neemt TAP de verantwoordelijkheid voor het eventueel missen van je vliegtuig in Lissabon of Porto, en zorgt voor je als dat een probleem zou opleveren. Vooral in de winter, waar vertragingen door slecht weer kunnen ontstaan, is dat een groot voordeel. Bij vluchten met low-cost maatschappijen, vooral als je met twee verschillende maatschappijen vliegt, bent je op jezelf aangewezen omdat zij daar geen verantwoordelijkheid voor willen nemen.

Vooral voor het uizoeken van niet-rechtstreekse vluchten is de site van Skyscanner superhandig. Als je niet aan preciese data vastzit voor je vakantie kun je bijvoorbeeld bij de data op de naam van de maand klikken, dan krijg je in een overzichtelijk diagram alle prijzen op de verschillende dagen en kunt je de voordeligste uitkiezen. Je moet Skyscanner even leren kennen en er wat handigheid in krijgen, maar het is echt een goede site waarin ook de low-cost-maatsschappijen meedoen. Zo komen wij vaak uit bij JetairFly, rechtstreeks vanuit Zaventem. We hebben al heel wat keren voor rond de vijftig euro per persoon enkele reis kunnen vliegen naar Madeira. Een kwestie van op tijd beginnen met kijken en afwachten. Als er een interessante vlucht in beeld komt, niet wachten maar meteen boeken.
Kies in eerste instantie voor een land als vertrekplaats. Dan worden de mogelijkheden vanuit de regionale luchthavens ook meegenomen in de zoekactie. Het kan soms interessant zijn om vanuit Eindhoven, Maastricht of Weeze (vliegveld Niederrhein) met Ryanair te vliegen naar Porto, en vandaar met de Franse tak van Transavia verder vliegen naar Madeira. Natuurlijk verandert het aanbod regelmatig. Vandaar dat wij zelf echt fans zijn van SkyScanner omdat de veranderingen automatisch worden meegenomen in je zoektocht. Tenslotte is het sinds kort ook mogelijk geworden om met Transavia of met Ryanair van Eindhoven naar Lissabon te vliegen, en vandaar met de TAP of easyJet door naar Funchal. Ook nieuw is de Ryanairverbinding van Brussel Zaventem naar Lissabon.

Als je dicht bij de Duitse grens woont kunt je ook de Duitse luchthavens meenemen in je zoekactie. Je kunt vanuit veel Duitse luchthavens vliegen naar Madeira met Germanwings, Tui of Condor. Tegenwoordig vliegt ook Lufthansa op Madeira.

Tot slot nog iets over de luchthaven van Madeira FNC. Er zijn nog altijd geruchten dat Madeira tot de gevaarlijkste luchthavens van de wereld behoort. Dat was vroeger misschien wel zo. Maar in 2000 werd de landingsbaan verdubbeld en sindsdien is de luchthaven veiliger dan ooit. Het laatste ongeluk dateert uit 1989, toen de baan nog erg kort was. Heet ongeluk ontstond toen een waarschijnlijk oververmoeide bemanning van een TAP toestel na twee keeer doorstarten besloot toch te landen bij slecht weer. Het is toen van de landingsbaan afgeschoten. De normen zijn vandaag de dag erg scherp en de luchthaven is gewoon een veilige eilandluchthaven geworden. Bij goed weer waait de wind meestal uit het noordoosten. Dan vliegt het toestel eerst de luchthaven voorbij, hij is rechts goed zichtbaar. Dan maakt het een u-bocht en landt vanuit het zuidwesten. Je eerste kennismaking met het prachtige eiland. We vonden een youtube-filmpje van de landing van een Airbus 320, die met de Boeing 737 het meest wordt gebruikt voor vluchten naar Madeira. Stap met ons in de cockpit en geniet mee van een perfecte landing.

2 thoughts on “vliegen naar Madeira

  1. Wij willen indecember naar Madeira vliegen maar vinden nergens vluchten. Welke maatschappij vliegt in december naar Madeira??

    1. Dat komt omdat je te vroeg bent. De vluchten komen meestal tussen de 6 en 9 maanden voor de vertrekdatum online. Je zegt niet waar je vandaan wilt vliegen en op welke data?

Comments are closed.

Facebook Instagram YouTube
Copy link
Powered by Social Snap