bed and breakfast

Ons huis heeft een heel goed uitgeruste gastenkamer. Die gebruiken we natuurlijk voor onze eigen familie en vrienden, maar in de dagen en weken dat we geen eigen gasten hebben zetten we de kamer in voor het ontvangen van gasten op basis van Bed and Breakfast.

alleen in de winter

In de winter, let wel, alleen in de winter, van ongeveer begin november tot circa eind april,  is het ook mogelijk om, naast het huren van het hele huis, alleen de gastenkamer te huren op basis van Bed and Breakfast. De tweepersoons kamer fungeert dan als ‘Chambre d’Hôte’. De kamer is elegant en comfortabel en beschikt over een eigen zithoek.

privacy

Je kamer heeft alle nodige privacy. Je hebt natuurlijk je eigen badkamer met douche, wastafel en toilet. De kamer heeft een eigen opgang en een eigen terras met een spectaculair uitzicht over de oneindige oceaan en over het dal van Fajã da Ovelha, in de gemeente Calheta aan de zuidkant van Madeira. In de kamer heb je de beschikking over op Engelse leest geschoeide ‘Coffee- and Tea facilities’.

comfortabele twin-bedden en een fij ne zitgroep
de op Engelse leest geschoeide 'coffe- and tea-facilitis in de gastenkamer
het eigen beschutte privéterras
Badkamer meet toilet, wastafel en zeer ruime douche

Eggs Benedict bij bijzondere gelegenheden
Rikie en Matthijs: vaste gasten.
Toon en Marcel aan het ontbijt

Het ontbijt stellen we natuurlijk in overleg met jou samen. Onze standaard gaat uit van een – ook al op Engelse leest geschoeid – ‘Cooked Breakfast’. In overleg zijn tot drie keeer peer week (niet op zondag) ook avondmaaltijden mogelijk, waarbij we je bij ons aan tafel nodigen. Vooral ook – maar niet alleen – voor alleengaanden is dit een aangename formule: alleen uit eten is vaak behoorlijk ongezellig. Bovendien zijn we ‘foodies’. We zijn dol op lekker eten en op lekker koken. Zo wordt het avondeten bij ons pure gastronomie. We gebruiken bij voorkeur lokale en regionale ingrediënten. Lees er meer over op onze pagina ‘gastronomie’.

prijzen

De prijzen zijn meer dan redelijk: Bij gebruik als eenpersoons kamer is de prijs €45 per overnachting. Kom je met z´n tweeën, dan betaal je per nacht € 55. Voor het drie-gangen diner, dat wij in overleg met jou samenstellen, vragen wij €15,00 per persoon. Natuurlijk inclusief de wijn. Die hoort er op Madeira gewoon bij! We hebben het dan over een diner waarbij het hoofdgerecht uit vlees of vis bestaat.

dieetwensen en intoleranties of allergieën

We krijgen regelmatig gasten met bepaalde voedselintoleranties of allergieën, soms ook gasten die zich aan een bepaald dieet willen houden. Wij kennen de problemen van intoleranties zoals die voor E621 of wel mononatriumglutamaat, een smaakversterker die in veel kant-en-klare produkten en ook in de meeste bouillonblokjes zit. Wij zijn heel goed in die materie thuis, maar we willen wel ruim van tevoren weten of je zo’n intolerantie hebt. Niet alles is zo gemakkelijk te koop als op het Europese vasteland dus we hebben wat tijd nodig om de juiste ingrediënten voor een goed ontbijt te kunnen verzamelen. Dat is nog belangrijker als je eén of meer avondmaaltijden bij ons wilt boeken. Het is al gebeurd dat mensen dat pas de dag voor aankomst lieten weten, en dan kan het zijn dat we echt een probleem hebben. Dat geldt allemaal nog meer voor als je glutenvrij of lactosevrij moet eten, of zelfs gluten- én lactosevrij. Het kan allemaal wel, maar niet als je dat pas op het laatste moment meldt. Laat dus bij reservering weten als we rekening met voedselintoleranties moeten houden. Dat geeft ons ruim de tijd om te kunnen zorgen voor een uitgebalanceerd ontbijt of avondmaaltijd. Als je bepaalde dingen echt niet lust is het ook handig dat vast te melden, dan kunnen we er rekening mee houden.

vegetarisch wel, veganistisch niet

voor mensen die een vegetarisch dieet willen volgen geldt hetzelfde: geef dat aan bij de boeking. Een aantal ingrediënten voor een evenwichtige vegetarische maaltijd zijn op Madeira lastiger te krijgen, hoewel het aanbod langzaam verbetert. Omdat onze keuken een huiskeuken is en geen restaurantkeuken eten we in principe allemaal hetzelfde menu. Daarom ook kunnen we helaas niet cateren voor veganisten. Het eiland biedt een te mager aanbod aan benodigde ingrediënten voor het bereiden van uitgebalanceerde en aantrekkelijke veganistische diners.

boeken

Bed and Breakfast aanvragen of boeken? Kijk op de kalender om te kijken of de data van je keuze nog vrij zijn. Als dat zo is, klik dan hier en stuur ons een mailtje met je aanvraag. Graag even je naam, adres, telefoonnummer voor eventueel overleg, en de gewenste data van je verblijf. Zodra je aanvraag bij ons binnen is nemen wij snel contact op. Ga naar de pagina ‘Boeking‘ om de beschikbaarheidskalender te bekijken.

Op de achtergrond de heerlijke pitanga. In Suriname staat hij bekend als de montji-montji kersi. Oorspronkelijk afkomstig uit tropisch Brazilie groeit hij hier heel gemakkelijk. We hebben er eentje achter het huis staan.

Deze pagina is bijgewerkt op 3 februari 2022.