bed and breakfast

Ons huis heeft een heel goed uitgeruste gastenkamer. Die gebruiken we natuurlijk voor onze eigen familie en vrienden, maar in de dagen en weken dat we geen eigen gasten hebben zetten we de kamer in voor het ontvangen van gasten op basis van Bed and Breakfast.

alleen in de winter

In de winter, let wel, alleen in de winter, van ongeveer begin november tot circa eind april,  is het ook mogelijk om, naast het huren van het hele huis, alleen de gastenkamer te huren op basis van Bed and Breakfast. De tweepersoons kamer fungeert dan als ‘Chambre d’Hôte’. De kamer is elegant en comfortabel en beschikt over een eigen zithoek.

privacy

Je kamer heeft alle nodige privacy. Je hebt natuurlijk je eigen badkamer met douche, wastafel en toilet. De kamer heeft een eigen opgang en een eigen terras met een spectaculair uitzicht over de oneindige oceaan en over het dal van Fajã da Ovelha, in de gemeente Calheta aan de zuidkant van Madeira. In de kamer heb je de beschikking over op Engelse leest geschoeide ‘Coffee- and Tea facilities’.

comfortabele twin-bedden en een fij ne zitgroep
de op Engelse leest geschoeide 'coffe- and tea-facilitis in de gastenkamer
het eigen beschutte privéterras
Badkamer meet toilet, wastafel en zeer ruime douche

Eggs Benedict bij bijzondere gelegenheden
Rikie en Matthijs: vaste gasten.
Toon en Marcel aan het ontbijt

Het ontbijt stellen we natuurlijk in overleg met jou samen. Onze standaard gaat uit van een – ook al op Engelse leest geschoeid – ‘Cooked Breakfast’. In overleg zijn ook avondmaaltijden mogelijk, waarbij we je bij ons aan tafel nodigen. Vooral ook – maar niet alleen – voor alleengaanden is dit een aangename formule: alleen uit eten is vaak behoorlijk ongezellig. Bovendien zijn we ‘foodies’. We zijn dol op lekker eten en op lekker koken. Zo wordt het avondeten bij ons pure gastronomie. We gebruiken bij voorkeur lokale en regionale ingrediënten. Lees er meer over op onze pagina ‘gastronomie’.

prijzen

De prijzen zijn meer dan redelijk: Bij gebruik als eenpersoons kamer is de prijs €45 per overnachting. Komt u met zijn tweeën, dan betaalt u per nacht € 55. Voor het drie-gangen diner, dat wij in overleg met u samenstellen, vragen wij €15,00 per persoon. Natuurlijk inclusief de wijn. Die hoort er op Madeira gewoon bij! We hebben het dan over een diner waarbij het hoofdgerecht uit vlees of vis bestaat.

wel vegetarisch, niet veganistisch

Een aantal ingrediënten voor een evenwichtige vegetarische maaltijd zijn op Madeira lastig te krijgen en onevenredig duur. Want, buiten de groenten en het fruit van het seizoen, worden ze van overzee aangevoerd. Daarom moeten we voor een volledig vegetarische maaltijd een kleine toeslag van € 2,50 p.p. berekenen. Omdat onze keuken een huiskeuken is en geen restaurantkeuken eten we in principe allemaal hetzelfde menu. Daarom ook kunnen we helaas niet cateren voor veganisten. Het eiland biedt een te mager aanbod aan benodigde ingredienten voor het bereiden van uitgebalanceerde en aantrekkelijke veganistische diners.

boeken

Bed and Breakfast aanvragen of boeken? Kijk op de kalender om te kijken of de data van uw keuze nog vrij zijn. Als dat zo is, klik dan hier en stuur ons een mailtje met uw aanvraag. Graag even uw naam, adres, telefoonnummer voor eventueel overleg, en de gewenste data van uw verblijf. Zodra uw aanvraag bij ons binnen is nemen wij snel contact met u op. Ga naar de pagina ‘Boeking‘ om de beschikbaarheidskalender te bekijken.

Op de achtergrond de heerlijke pitanga. In Suriname staat hij bekend als de montji-montji kersi. Oorspronkelijk afkomstig uit tropisch Brazilie groeit hij hier heel gemakkelijk. We hebben er eentje achter het huis staan.

Deze pagina is bijgewerkt op 3 februari 2022.