Madeira links

Madeira links

Geen website zonder links naar andere sites die informatie bieden die voor je lezers interessant kunnen zijn. Wij hebben dus ook zo’n pagina met Madeira links. De pagina is bijgewerkt in februari 2020 en wordt regelmatig gescreend en opgeschoond.

We hebben ervoor gekozen om hier niet alle links naar de vele toeristische bezienswaardigheden van Madeira te plaatsen. Die vind je op alle toeristensites en hoeven hier niet nogmaals genoemd te worden. We proberen ons hier te beperken tot de wat minder voor de hand liggende links, of Madeira gerelateerde links die niet zo gemakkelijk vindbaar zijn.

Er is een Nederlandstalige online reisgids die de moeite van het bekijken waard is met alles wat je wilt weten over Madeira en Porto Santo.

Een Madeira link voor wie aan de noordkust wil verblijven.

Wilt je aan de noordzijde van Madeira verblijven?
Dan kunnen wij u Madeiracasa aanbevelen. Een uitstekend uitgerust en goed verzorgd huis, met een spectaculair uitzicht op de ruige noordkust van Madeira!

Wil je op de hoogte gehouden worden van het nieuws op Madeira? Er is een Engelstalig nieuwsblog, het Madeira Island News, waar je je ook op kunt abonneren. Daar vind je alle laatste nieuws, vaak afkomstig van de regionale en nationale Portugese media, maar dan (vaak machinaal) vertaald in het Engels. Regelmatig staan er ook links in naar artikelen op onze eigen website – die dan in het blog geplubliceerd zijn – met een uitdieping van de materie. Voorbeelden zijn de verhalen over de recente (februari 2020) branden in het westen van Madeira en mijn artikel over de levada’s, hun geschiedenis en hun toekomst. Maar ook pagina’s die actuele problemen beschrijven zoals nu in 2020 met de ovid-pandemie worden – in de Engelse versie – op Madeira Island News geplaatst. Denk aan de mogelijkheden op een vlucht naar Madeira te vinden, de covid regels op Madeira en de procedure van de covid-test bij aankomst op de luchthaven. Als we andere sites vinden die we van belang vinden, dan staan ze hier snel bij!

Een belangrijke Madeira link is het Madeira Island news van onze vriend  Tobi Hughes.

Een andere Madeira link die veel van onze gasten leuk vinden is de link naar Madeira Cultura. Deze pagina geeft onder meer een link naar de agenda van het prachtige eigentijdse museum Casa das Mudas in Calheta. Vaak zijn er mooie exposities van eigentijdse kunst. Alleen het gebouw zelf al is de moeite waard.

We proberen de Madeira links zo relevant mogelijk te houden. Zodra er meer links zijn die voor jou als lezezr interessant kunnen zijn, dan zetten we ze op deze pagina!