Leuk gehad in ons huis? Schrijf een review en laat iets achter in ons gastenboek!

new dawn roos. En de gevel van ons vakantiehuis op Madeira!

Weet je het allemaal nog? De spectaculaire uitzichten? Het gezellige huis? De bloeiende planten in de tuin? Schrijf dan nu een bijdrage op onze Google pagina. Je kunt ook een recensie schrijven in ons gastenboek bij Zoover.  Klik in het vak ‘review schrijven’ en vertel wat je van ons vindt. Niet alleen leuk voor ons om te lezen – hopen we – maar ook nuttig voor potentiële nieuwe gasten of Madeira-bezoekers in het algemeen. Allebei mag natuurlijk ook, hoe meer recensies we hebben hoe beter het is. Gewoon een tekst schrijven en die kopiëren en plakken.
Bij voorbaat onze hartelijke dank!

heerlijk in de schaduw van de bougainville. Schrijf eroveer in ons gastenboek. Of een review ergens andeers natuurlijk
Raposeira de São Joăo

Het is voor ons echt belangrijk om reviews te krijgen. We worden nogal eens dwarsgezeten door grappenmakers die we niet kennen en die hier ook nog nooit zijn geweest, en die dan op onze Google Maps vermelding een waardering – zonder zelfs maar een review – menen te moeten afgeven van één ster. Dat is het laagste wat je kunt krijgen. Van onze oorspronkelijk 5 sterren is er op die manier nog maar 4,2 overgebleven, puur uit treiterij.

Dus nee, we vragen je niet om vijf sterren~review te geven als we die in jouw ogen niet verdienen. Maar vier sterren geven omdat we geen zwembad hebben waar we ook niet mee adverteren en waar ook de prijs niet op gebaseerd is, klopt natuurlijk ook niet. Als alles klopt met je verwachtingen – die natuurlijk gebaseerd zijn op de informatie die we je gaven in de website – dan is vijf sterren wel zo fijn. Als er ergens iets niet goed was, dan is het natuurlijk terecht als dat uit de review ook blijkt. Tegelijkertijd willen we dan wel graag weten wat er niet goed was, om dat dan zo snel mogelijk te verbeteren. In elk geval is het goed als toekomstige gasten iets aan je review hebben, of aan je opmerkingen in het gastenboek (gewoon een reactie schrijven onder aan de pagina).

Hoe dan ook, wij zijn echt blij als je als kenner – je was immers hier – een review achterlaat. Doe het maar meteen, want dadelijk komt de sleur van alledag en ben je weer met heel andere dingen bezig!. Bij voorbaat heel hartelijk dank!

In de achtergrond zie je op deze pagina de hortensia, die op Madeira overal groeit. Ook bij het huis stond er één met onwaarschijnlijk grote bloemen. Hij moest sneuvelen voor het bouwproces, maar toen het huis klaar was hebben we op dezelfde plek weer een nieuwe geplant. Kennelijk is het er een goede plaats voor, want ook de nieuwe maakt ongelooflijk grote bloemen.

13 reacties

 1. Portugal, Madeira en Peter en Noud…..

  Lieve Peter en Noud…

  Ik noem jullie in 1 zin, want dat is wat jullie, dik verdiend, verdienen. Jullie zijn een gouden combinatie, een 10 met een griffel en ware ambassadeurs voor Madeira.
  Zoals jullie inmiddels weten zijn wij ware Portugal liefhebbers en kwamen wij nieuwsgierig en vol met vragen naar het prachtige en wonderschone Madeira. Jullie B&B en jullie gastvrijheid zijn van grote klasse, en het is precies zoals jullie het uitvoerig op de website hebben beschreven. Is er dan geen kritiek? Jawel, maar het is wellicht typisch Nederlands om het kritiek te noemen: wij kwamen helaas aan op het eiland in een slechte natte periode (december, winter op Madeira en dan schijnt niet altijd de zon). Doorgaans kennen de huizen in Portugal geen centrale verwarming zoals wij die kennen en bij koude, natte weersomstandigheden wordt het in de huizen al snel vochtig. Helemaal als je B&B op hoogte ligt zoals bij Peter en Noud. Zoals ik al schreef, je kan het kritiek noemen, maar het is gewoon iets om rekening mee te houden. En dan komt de gastvrijheid en de skills om te anticiperen van Peter en Noud om de hoek kijken. De ruimte wordt heerlijk verwarmd middels een gaskachel en het bed verwarmd met een elektrisch dekentje !!! Daarnaast wordt er voldoende geventileerd en je bent het klamme gevoel al snel kwijt. Het lijkt me ook een probleem van de winterperiode. Daarnaast is het WIFI signaal niet altijd even steady, maar daar wordt inmiddels ook al door Peter aan gewerkt.

  Een absolute aanrader zijn de dinner evenings bij Peter en Noud, dit is een absolute must om te gaan doen. Helemaal naar wens van de gast wordt er door de mannen heerlijk en met verse streekproducten van het eiland gekookt. Ook het ontbijt is meer dan voldoende en ook hier wordt er volledig naar wens van de gast een super ontbijt geserveerd.

  Als laatste moeten nieuwe gasten realiseren dat autorijden op Madeira een uitdaging met de allergrootste hoofdletter U is en in niets lijkt zoals wij dat gewend zijn. Er zijn flinke stijgingspercentages op Madeira en sommige wegen lijken in het niets te verdwijnen. Vooral voor de eerste keer kan dit als doodeng worden ervaren, maar geloof me het went snel. Zo ook de toegang tot het huis van Peter en Noud, de eerste keer denk je, dit kan niet! Ik kom wellicht beneden, maar kom ik ooit weer boven? Beste lezers, ja hoor geen probleem. Misschien met wat oefening de eerste keer, maar daarna weet je niet beter.

  Beste Peter en Noud, ik sluit positief af. Jullie zijn toppers en wij hopen van ganse harte dat er nog meer succes voor jullie in het verschiet liggen. Jullie verdienen dit. Onze vragen zijn grotendeels beantwoord, ook mede door jullie input, en wij zijn ongelooflijk van dit eiland gaan houden. Wij kijken er erg naar uit om jullie een volgende keer weer te ontmoeten.

  Oh ja, nog een laatste opmerking: geef geen Yoghurt mee als ontbijt voor naar de luchthaven. Dit vindt de securitymevrouw niet zo leuk 🙂

  Warme groet en veel liefs, Mike en Inge

  1. Dank jullie wel voor dit superverhaal. Jullie troffen inderdaad uitzonderlijk slecht weer. Dat komt hier natuurlijk wel vaker voor, maar zelden een hele week achter elkaar. Over het autorijden…. ja, het is een steil eiland. En de uitdaging zit hem niet zozeer in de doorgaande wegen maar dat laatste kleine stukje naar een huis of een spannend uitzichtpunt. Maar je moet je realiseren dat ook hier iedere idioot zijn of haar rijbewijs kan halen, dus het zit meestal vooral tussen de oren. En het is slim om mijn pagina over autohuren goed door te nemen zodat je een handige en geschikte auto hebt voor dit eiland.(die hadden jullie dan ook) en dan komt het allemaal wel goed. We vonden jullie heel gezellig om hier te hebben, en we hopen dat we jullie terugzien!

   Nog een laatste noot over het weer: sinds jullie weg zijn hebben we nog een flinke lading regen gehad maar sinds gisteren is de zon terug. Ontbijt op het terras. Vandaag gaan we dat weer doen.

   1. Dag Peter,

    Ja hoor, tuurlijk 🙂 Wij zijn voornemens om jullie huis eind september/begin oktober in te nemen. Ik zal jullie daar binnenkort even over bellen. Dan hoop ik ook zo’n fotootje te kunnen maken.

    Fijne feestdagen en tot snel,

    Gr. Mike

 2. Beste Peter en Noud,
  Renske en ik hebben een hele goede keuze gemaakt: niet alleen door jullie fantastische huis te huren, maar ook door dat twee weken te doen. Dan heb je tenminste de tijd om wat van het mooie Madeira te zien én de mogelijkheid om te relaxen. Wat het laatste betreft: daar leent jullie huis zich uitstekend voor. Het ligt heel rustig, is ruim, mooi ingericht en van alle gemakken voorzien. Met het grote terras en de mooie tuin met veel bloeiende planten kun je natuurlijk prima uit de voeten omdat je doorgaans veel buiten bent. We hebben er echt van genoten, vaak met een lekkere fles wijn en hapjes erbij, genietend van het mooie uitzicht op het dal en op de zee.
  De eerste tijd gingen we overdag veel op pad: wandelen in de natuur, Funchal bezoeken, toeren met de auto. Zeer afwisselend. En op de terugweg even langs bar Formiga voor een heerlijke poncha of naar het ook dichtbij jullie huis gelegen café Panoeste voor een koffie met uitstekend gebak.
  Wij hebben dankbaar gebruik gemaakt van jullie vele tips wat betreft routes, goede eetgelegenheden, het fado-adres in Funchal en dergelijke. Jullie fungeerden daarmee als een soort reisleiders op afstand.
  Peter en Noud, bedankt voor de gastvrijheid en betrokkenheid. Wij begrijpen dat jullie zelf ook genieten van jullie prachtige woonplek en van Madeira met z’n moois en lekkers!

  Renske en Martin Idema, mei 2022.

  1. Fantastisch dat jullie het zo naar je zin hebben gehad in ons huis en op het eiland. Je hebt er ook lang genoeg geduld voor moeten oefenen, met twee keer uitstel door corona. Maar eind-goed-al-goed nu het dan toch gelukt is. Dank voor jullie mooie woorden!

 3. Beste Peter en Noud,
  We zijn nu een week terug in Alkmaar van onze 10-daagde reis naar Raposeira de Sao João. De afgelopen week stond in het teken van de operatie van Truus haar pols, maar die geneest heel goed. Los van haar ongelukkige val hebben we een heerlijke tijd gehad op Madeira. Jullie schitterende woning, de tuin, het uitzicht en niet te vergeten de uitstekende verzorging en de culinaire hoogstandjes laten een onuitwisbare indruk bij ons achter. Madeira is mooi, de restaurants zijn prima en uitstekend betaalbaar. Jullie “stamcafé” beneden in Paul do Mar en de poncha in het knijpen boven waren hoogtepunten. Kortom alle ingrediënten voor een geslaagd verblijf op Madeira hebben we kunnen toetsen. Dank voor alle zorgen en jullie spreekwoordelijke gastvrijheid. Met vriendelijke groeten Truus en Jelle Groeneveld Alkmaar

 4. “Een heerlijke plek!!”

  24-11-2012 Op zoek naar “(highly)-recommended” huisjes of B&B’s, viel ons oog op het rapportcijfer van 9,9 voor dit vakantiehuis. In de onderbouwende recensies viel nauwelijks een wanklank te bespeuren.Via de website zaten we even later op het virtuele terras van Raposeira de Sao Joao.
  Weliswaar was “het hele huis” niet beschikbaar, maar B&B kon wel.
  Achteraf voor ons eigenlijk de beste optie. Dat kunnen we zeggen nu we 6 dagen in dit verkapte “wellness-center” hebben doorgebracht!
  Fijne zonnige kamer, heerlijk bed, goede badkamer, klein “eigen” terras (maar het grote terras mochten we ook gebruiken)
  Peter en Noud zijn zeer gastvrije heren. Ons werd elke dag een voortreffelijk en uitgebreid ontbijt voorgezet en ‘s-avonds een heerlijke 3-gangen-maaltijd. De mogelijkheid om ‘thuis” te eten bleek ideaal: voor een plaats waar net zo lekker gekookt zou worden hadden we waarschijnlijk uren moeten rijden.
  Maar, nu moeten de kilo’s er weer af!

 5. 21-11-2012 Speciaal voor een authentiek huis in de omgeving van Calheta gekozen, ver weg van alle uit de grond gestampte nieuwbouw en toeristen accommodaties. Bij aankomst wel even moeten wennen aan alle bochtjes en hellingen die het eiland rijk is. Maar wat een uitzicht. Fenomenaal! Het huis heeft meerdere terrassen en balkons, zodat je toch ook als B&B gast privé kunt zitten, als je daar behoefte aan hebt. Nederlandse eigenaars Noud & Peter, die overigens vloeiend Duits, Portugees, Engels, Frans, Italiaans, Spaans spreekt 🙂 waren ongelooflijk gastvrij. Heerlijk klassiek Engels ontbijt ’s ochtends, lunchpakket mee tijdens een levada wandeling en ’s avonds een uitstekend 3-gangen diner (voor maar € 12,50, wijn inclusief !!). Kamer is sfeervol, groter dan verwacht, bedden zijn nieuw en slapen heerlijk. Ik ben niet echt het type om terug te keren naar dezelfde vakantiebestemming, maar hier wil ik zeker nog een keer naar terug om de villa in de zomer in zijn geheel af te huren. Ik heb genoten!!

 6. Hallo Noud & Peter,

  De wijn was prima. Als tegenprestatie hebben we straatgras uit de tuin gewied.
  De tuin ziet er mooi uit; mooie foto’s gemaakt. We genieten ervan.
  Ik heb vandaag wat bieslook gepikt voor door de sla.
  Mooi weer hier, echt vakantie!
  Gr.
  Yvonne (en Jan en Matthijs)

 7. Hallo Herr Groen,

  wir sind erst heute Nacht um 1.00 zurückgekommen.
  Wir wollten uns nochmals für die herrliche Unterkunft bedanken. Das Wetter war leider zu Beginn etwas durchwachsen. Häufiger bis in die Mittagszeit starker und einmal auch extrem dichter Nebel (Autofahren nur mit Warnblinkanlage möglich bei Sichtweite um die 20m); wurde erst in Küstennähe besser.

  Bewundere Ihren ausgezeichneten Geschmack sowohl an der Einrichtung als auch bei den Bildern.
  Anhand der fachlich umfangreichen Literatur vermute ich einen auch beruflichen Bezug zur Kunst.

  Ihr Garten gedeiht herrlich. Die Bananen scheinen aber gelitten zu haben.
  Ausstattung vollkommen.

  Mit freundlichen Grüßen

  Familie Gwosdz-Körber

 8. Beste jongens,

  Alweer terug in Nederland… vanuit Utrecht een dankwoord omdat we een
  fantastische week hebben gehad in jullie huis.

  We hebben ons opperbest vermaakt en genoten van de rust, ruimte, het
  uitzicht, het eiland, jullie prachtige huis en inboedel 🙂

  We denken met veel plezier terug aan afgelopen week op Madeira en zullen
  het huis zeker aanraden aan anderen!

  Alle goeds,

  Ben en Eddie

 9. Hallo,

  Wij zijn al diverse malen op het eiland geweest, zitten er nu ook weer.. En wij wilden jullie eigenlijk om advies vragen met betrekking tot een huis.. Je kan me bereiken via de mail. Dan kunnen we evt nummers uitwisselen zodat wij ook deze droom werkelijk kunnen maken.

  Alvast bedankt..

  Groetjes en boas festas!!!

 10. Hallo Peter en Noud,

  Gisteravond zijn wij weer teruggekomen van onze vakantie in jullie huis
  op Madeira. Wat een GEWELDIGE plek hebben jullie daar zeg!!!
  Dat uitzicht is met geen pen te beschrijven, vooral het uitkijken over de oceaan is helemaal fantastisch.Ja joh, jullie hebben het wel getroffen daar en er een heel mooi huis van gemaakt.We hebben het hele eiland gezien.De natuur is er echt schitterend en het klimaat ook; fijne temperatuur waar je geen last van de hitte zult hebben.

  We hebben ons ook nog een beetje nuttig kunnen maken…..
  Wat wil het geval:
  De eerste de beste avond zijn we nog even aan het rondlopen en inmiddels is het al aan het schemeren waardoor ons oog valt op iets wat brandt…of vergissen we ons nu???? Nee, het is echt waar; we zien vlammen …wat moeten we doen. Er is natuurlijk geen mens te bekennen en wij weten ook niet precies waar we zijn.
  Het blijkt dat we vanaf jullie huis op de weg naar boven bij dat huis zijn waar ze een tennisbaan hebben, een strak grijs wit huis waar in het struikgewas brand woed. Gelukkig komt er een auto aan en we houden deze staande en wijzen op de brand.
  Dan wordt er gebeld en vanalles geroepen en gedaan waar wij dus niets van verstaan.
  Even later staan we met een aantal mensen emmertjes met water aan elkaar door te geven om zo erger te voorkomen. Gelukkig was er die avond geen wind en is het niet de weg overgeslagen.
  Al met al kwam na 3 kwartier de brandweer……..snel hoor!!!

  Later bleek dat ik samen met jullie buurvrouw emmers heb staan vullen….Gelukkig is het allemaal goed afgelopen.
  De volgende ochtend zat alles bij huis onder de as….

  Ja joh, je maakt wat mee. Al met al hebben we het prima naar onze zin gehad. We kunnen goed begrijpen dat jullie graag daar zijn.Heerlijk tot rust komen want hier leven we toch wel in een hectische wereld.

  Wij kunnen terugkijken op een mooie vakantie en hopen dat jullie nog heel lang plezier mogen hebben van dit unieke plekje.

  Hartelijke groeten
  Paul en Annet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.