Bolo de Caco Frisão

Bolo de Caco Frisão

We zijn niet meer op Madeira. Dat betekent bibberen en kou lijden. Geen Peixe Espada meer en ook geen bolo de caco. Of toch wel?

We hadden een goede aanleiding om naar Friesland te gaan. Onze vrienden Peter en Eveline zijn net verhuisd naar een prachtige oude boerderij in de Friese Wâlden. En als Noud en Eveline bij elkaar in de buurt zijn maakt de keuken overuren. Zelf had ik al een duit in het zakje gedaan door Peixe Espada mee te nemen van Madeira en we hadden dit keer in Santo da Serra  (in dichte mist) de juiste Maracujá Banana gekocht om stiekem te exporteren naar Nederland. (update januari 2021: nu zouden we dat niet meer doen. We hebben hem gewoon in de tuin staan, en hiij geeft meer fruit dan ons lief is)

Dus had ik gisteren de Peixe Espada (klik voor het recept) volgens de regelen der Kunst bereid, vandaag was het de beurt aan Noud en Eveline. De overgebleven zoete aardappel werd verwerkt tot een Bolo de Caco die smaakte zoals het hoort. Eveline is zelfs nog wat gaan door-experimenteren zodat er nu sprake is van de Friese Variant: Bolo de Caco Frisão. Waarvan acte en een foto! Ik heb het recept maar eens opgezocht. Het staat nu op de pagina ‘recepten‘, samen met wat andere dingen die we op Madeira maken.

bolo-de-caco-Frisao.jpg
gaat-er-in-als-bolo.jpg
Share

Door Peter Groen

Peter is geboren in Amsterdam in 1949. Hij heeft een achtergrond in PR en copywriting. Nu, als part time inwoner van het eiland Madeira sinds meer dan tien jaar, schrijft hij over het eiland, de cultuur, de overweldigende natuur, het eten en drinken van Madeira, en over alles wat te maken heeft met reizen naar en op dit prachtige eiland.

5 reacties

  1. Is de variant Frisão met Beerenburger gemaakt? Dan graag bij een volgend bezoek een stuk meenemen. Ik ben dol op alles waar drank in zit. Trouwens, zo ken ik nog iemand, maar we zeggen niet wie hè Noud!

  2. De band tussen de Wâlden en Madeira wordt steeds sterker: mijn ouders zijn geboren/getogen in de Wâlden. Bolo de Caco ziet er zeer profi uit, en zal absoluut zeker goed gesmaakt hebben!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.