Carnaval in Funchal: Rio in het klein!

Carnaval in Funchal: Rio in het klein!

We hebben er al vaker over geschreven. Carnaval in Funchal heeft weinig boertigs. De ‘Cortejo Allegórico’, de optocht is een serieuze zaak waar honderden mensen een heel jaar aan gewerkt hebben. De kostuums zijn minder bloot wellicht dan bij het carnaval in de voorbeeldstad Rio de Janeiro. Maar dat betekent meteen dat je hier ook ouder dan 17 mag zijn om mee te kunnen feesten. 71 hebben we ook gezien. Deze dame kenden we nog van verleden jaar (toen we de foto maakten) en ze was er weer bij. Ditmaal tronend op een praalwagen!

gratie

Misschien niet meer de schoonheid van de 17-jarigen, maar wel de gratie en véél meer glitterende textiel. Een feest voor hen, een feest voor ons oog. Gasten Rikie en Matthijs, die dit jaar niet net als vorig jaar in mei konden komen, kozen de Carnavalsdagen omdat ze dit feest ook wilden zien. We zijn met een vriendencluibje naar Funchal getogen. Eerst een drankje op een terras, dan eten aan de haven en vervolgens na wat meer wachten dan we wilden – dit is Madeira – genoten van het wervelende feest waarbij je niet stil kon blijven staan.

foto’s van Carnaval

Feliz Carnaval e um abraço da Madeira!

Share

Door Peter Groen

Peter is geboren in Amsterdam in 1949. Hij heeft een achtergrond in PR en copywriting. Nu, als part time inwoner van het eiland Madeira sinds meer dan tien jaar, schrijft hij over het eiland, de cultuur, de overweldigende natuur, het eten en drinken van Madeira, en over alles wat te maken heeft met reizen naar en op dit prachtige eiland.

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.