Inrichten van ons huis op Madeira. Marktplaats, Funda-Design en Ikea!

Inrichten van ons huis op Madeira en een kapotte compu. Het leven gaat niet over rozen maar uiteindelijk staat alles weer op de rit.

Na een hele week ‘s-avonds en een heel weekend aan de compu gekluisterd te hebben gezeten ging het dus toch nog helemaal mis. Wat toch een leuke bezigheid zou moeten zijn wordt dan opeens ‘een opgaaf’. Maar goed het staat weer in de steigers. En hij doet ’t weer!

Nu ik er toch ben om te schrijven : ik zit ook niet stil.

Het huis moet ingericht worden en dat kost veel zoekwerk omdat we nogal precies zijn wat er wel en wat er niet ‘in’ mag. Eigenlijk is alles wat we hadden op een paar dingen na ‘out’.

Dat moet dus de marktplaats op en we hopen dat we het in dit leven nog verpatsen. Daarnaast ook alle sites afstruinen voor de dingen die ‘in’ moeten. Tja. Het ‘in’ van Inrichten van ons huis op Madeira. Dat gaat redelijk en op een haar na is alles er alweer. Banken, stoelen, lampen, kleden (maar dat is makkelijk met Peet die bij Van Besouw werkt). Voor de rest is de bestellijst van Ikea helemaal klaar en al ingelezen op de Ikea Portugal site. dus da’s een kwestie van uitdraaien, faxen , niet het gemakkelijkste onderdeel: betalen en ze kunnen het dan afsturen als ik op Madeira ben in ons huurhuisje voor een half jaar. Heb ik meteen bedden, ovens, kasten etc. En jawel een complete keuken. Alles wel in dozen dus! Dus het gaat allemaal wel voorspoedig.

Nu nog wachten op Ezekiel de makelaar of hij inderdaad vandaag die ‘mini projectos’ heeft ingediend bij de gemeente. Dan kan de dag niet meer stuk!!!

Naast het bedenken en regelen van de inrichting van het huis gaan de werkzaamheden aan de boot weer beginnen. Afgelopen vrijdag is er een timmerman gekomen. Eentje van Marktplaats. Jaja je kunt daar alles kopen!!! Er is nog hoop. En die gaat plannen om een paar noodzakelijke betimmeringen nieuw aan te brengen en sommige dingen te veranderen. Op zijn afspraak was ie bijna op tijd!!! Dus dat begon al redelijk betrouwbaar. Dan gaat ook de langverwachte lijst op het potdeksel, dat kan ik zelf hoewel het geen makkie zal worden. En dan als laatste hoop ik dit jaar nog de daken van de kajuiten met kurk, in latjesvorm zoals dat op dekken hoort, te bekleden.

Dus we zitten hier niet stil.

(Peter:) Als we nu, in februari 2020, terugkijken, dan weten we dat het uiteindelijk allemaal heel anders is gelopen. Het inrichten van het huis is uiteindelijk helemaal naar onze wensen gebeurd. De onbruikbare meubels die uit het huis van mijn moeder zijn gekomen hebben we uiteindelijk vrij snel kunnen verkopen via marktplaats. Je krijgt er niet veel voor, ook al is het antiek, maar het heeft ons wel geholpen om designmeubels, die we per sé wél wilden, ook weer van het internet te plukken. Je kunt de resultaten nu zien op de pagina over ons huis en natuurlijk in ons prentenboek ‘plaatjes kijken‘. De bestelling bij Ikea hebben we uiteindelijk niet geplaatst. Voornaamste reden: de keuken w\die we hadden uitgekozen bleek niet meer leverbaar in de kleur die wij wilden. Alleen nog in een smerig mosgroen. Njet. Uiteindelijk is het een handgemaakte keuken geworden, die op Madeira niet veel kost Het genoemde potdeksel. Tja, dat heeft nog moeten wachten tot 2014. We waren er nog niet uit over het ‘hoe’. Toen het uiteindelijk klaar was hebben we er ‘aan de overkant op heerenleed.com’ natuurlijk een blogpost aan gewijd onder de titel ‘op elk potje….‘.

De inrichting van ons huis is uiteindelijk goed gekomen. De keuken is handgemaakt op Madeira.
Share
Gepubliceerd op
Gecategoriseerd als het huis

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.