Levada do Moinho

Waterfall, the best feature of the Levada do Moinho walk

De Levada do Moinho. Niet te makkelijk en niet te moeilijk. Leuk met gasten.

Na een week heel gezellig B&B-gasten uit Duitsland te hebben gehad hebben we een paar dagen geluierd. Wel hadden we met de gasten, Frank en Jörg, die nog een week elders op het eiland verbleven, afgesproken dat we als het weer het zou toelaten – we hadden een paar dagen koud weer met nogal wat regen – nog een dagje samen wat zouden ondernemen. Omdat we vandaag Klaas en Petri verwachten, zeilersvrienden uit Nederland, kon dat alleen nog gisteren. We hadden het plan om een wandeling op de Encumeada-pas te gaan maken, maar er leek in de bergen nogal wat bewolking te hangen en dat is dan geen goed idee. Je loopt dan in de mist en het kan dan stervenskoud zijn in de winter.

de Levada do Moinho ligt niet te hoog

De keus viel op de Levada do Moinho, boven Ponta do Sol, maar niet al te hoog. Voor ons een nieuwe route. Probleem is vaak het vinden van het beginpunt. Er worden wel steeds meer bordjes geplaatst, maar soms ontbreken ze nog op kritische punten. Na wat gezoek op het internet hebben we de android app ‘WalkMe Madeira’ geinstalleerd. Het appje kost nog geen €5,  en je hebt een lijst van wandelingen met GPS-ondersteuning, dat kan soms handig zijn. Bovendien laat de app je via Google Maps naar het beginpunt navigeren met de auto, zolang je internetverbinding hebt bij het starten van de navigatie. Dat bleek ontzettend goed te werken, dus de eurootjes zijn goed besteed. Aanrader voor toekomstige bezoekers!

De wandeling zelf was prachtig en het weer hield zich prima. Onze beloning was een prachtige zonsondergang op het terras van het appartement dat Frank en Jörg gehuurd hadden in Madalena do Mar, met een glas wijn ten afscheid. We denken niet dat we het laatste van die twee gezien hebben, ze hebben genoten hier en komen zeker terug!

Onze beloning is een schitterende zonsondergang in goed gezelschap en met een mooi glas wijn.

Share

Door Peter Groen

Peter is geboren in Amsterdam in 1949. Hij heeft een achtergrond in PR en copywriting. Nu, als part time inwoner van het eiland Madeira sinds meer dan tien jaar, schrijft hij over het eiland, de cultuur, de overweldigende natuur, het eten en drinken van Madeira, en over alles wat te maken heeft met reizen naar en op dit prachtige eiland.

2 reacties

  1. Ja, Beer, de app is voor het hele eiland. Je kunt hem ook gratis downloaden maar dan zijn er maar weinig wandelingen beschikbaar en een aantal functies doet het niet. Je kunt een kijkje nemen op je laptop, dan zie je waar ze allemaal actief zijn. Er is zelfs ook een WalkMe Minho (wijnstreek in het noorden van continentaal Portugal) en WalkMe Açores. We zijn vooral heel blij met de navigatiefunctie naar de beginpunten, want je moet vaak erg zoeken omdat de bewegwijzering nog flink te wensen overlaat.

  2. Wat een mooie foto’s Peet, en die app is natuurlijk helemaal top. Is die voor het hele eiland?
    veel plezier nog
    liefs Beer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.