TomTom Madeira?

TomTom Madeira?

We hebben ons al vaak afgevraagd wanneer TomTom zich nu eindelijk eens verwaardigt een kaart van Madeira uit te brengen. Andere systemen zoals het antieke Russische Navitel en het B-merk N-Drive hebben al jaren een kaart van het eiland. Nu kennen we intussen al vrij goed onze weg. Noud zeker, na anderhalf jaar de meest verstopte winkels en werkplaatsen te hebben gezocht en gevonden.

Mies

Maar vorige week werd dat allemaal weer eens in een ander perspectief gezet. Want Mies en Wim kwamen. Wim kenden we nog niet. Maar van Mies weten we dat ze half Europa heeft doorkruisd met haar Vito. En die weet ze ook nog eens in het kleinste parkeergaatje te proppen. Maar op Madeira telt dat allemaal niet. Mies heeft het gepresteerd om systematisch alle richtingborden te missen. Ze wist tunnels niet in te rijden die ze wel in moest, dorpen ongewild te verkennen inclusief onvermoed éénrichtingsverkeer en de hele weg van Funchal naar ons in Fajã da Ovelha te rijden zonder de Via Rapida en de Via Expresso te gebruiken. Maar ja, zonder TomTom op Madeira valt het kennelijk niet mee!

goed weer

Gelukkig hadden ze er goed weer bij… Ze kwamen ietsje later thuis dan gepland (een uur of twee schatten we) maar ze hebben wel ongewild heel veel meer van het eiland gezien dan de gemiddelde toerist. Zo zie je: TomTom is ook niet alles. Daarna hebben we ze maar niet meer alleen op pad laten gaan. Wat wel opviel waren de vele Poncha’s die er kennelijk goed ingingen. Oorzakelijk verband???

Dat resulteerde in een paar mooie Levadawandelingen, waarvan er eentje voor ons ook nieuw was. Maar we hebben wel een mail naar TomTom gestuurd (de zoveelste die wel weer niet beantwoord zal worden) om eens op te schieten met die Madeira-kaart…

DSC02877.jpgIMG_1901.jpgIMG_1880.jpgDSC02879.jpgDSC02882.jpgDSC02884.jpgDSC02887.jpgIMG_2009a.jpg

        

Share

Door Peter Groen

Peter is geboren in Amsterdam in 1949. Hij heeft een achtergrond in PR en copywriting. Nu, als part time inwoner van het eiland Madeira sinds meer dan tien jaar, schrijft hij over het eiland, de cultuur, de overweldigende natuur, het eten en drinken van Madeira, en over alles wat te maken heeft met reizen naar en op dit prachtige eiland.

3 reacties

 1. Op de één na laatste dag van mijn vakantie vorige week op Madeira, zat ik wat te spelen met mijn iPhone.
  Ik dacht, laat ik Tom Tom eens opstarten. Voorgaande jaren gaf hij telkens: Geen kaarten gevonden, hoewel ik wel een West Europa kaart had…

  Maar toen ik hem opstartte, was hij even bezig satelieten te zoeken, en weldra wist hij precies waar ik mij op Madeira bevond!
  Ik wist niet wat ik zag!
  Dus navigeren met Tom Tom kan dus vanaf nu wel!
  Ik heb versie 1.7 West Europa.

 2. Tja.. het is waar: met tomtom hadden we dit niet zo gereden! Het voordeel was wel dat we nu hoekjes van Madeira zagen die anders onze neus zouden zijn voorbij gegaan.
  Onze week bij Noud en Peter kon niet kapot. De werkelijkheid van huis en omgeving was niet
  overdreven in de beschrijving op het blog!
  Bijna iedere ochtend (eind januari!!) konden we op het terras ontbijten.
  Nog even over de tomtom: Zolang de onooglijke vuilnisbakken er nog staan en de “laatste boom”
  (waar je linksaf moet) niet is gevallen of omgezaagd, kun je het huis van Noud en Peter redelijk “gemakkelijk” vinden.
  Al moet je niet denken dat je er dan al bent…! Een prachtige stek!!
  Het was een fantastisch verblijf met geweldige gastheren.
  En die poncha…die hoorde er natuurlijk bij.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.