wintertooi

Wintertooi is een woord dat je meteen doet denken aan dikke pakken hagelwitte sneeuw, gitzwart ijs op het water, kale bomen en kleumende dieren en mensen. Hier is dat anders. De tuin bloeit altijd wel, maar om jullie een idee te geven hebben we een fotoserie gemaakt waarvan we jullie graag laten meegenieten. We weten niet van alle planten in onze tuin de namen, een aantal komen van stekken uit de natuur, of gekregen van vrienden. Het mag de pret niet drukken. Eén van de meest fantastische dingen van ‘ons’ eiland is de bloemenpracht. Kijk en geniet met ons mee. Mocht iemand de naam weten van een onbekende grootheid, dan houden we ons van harte aanbevolen!

strelizia.jpg geranium-225x300.jpg afrikanen-300x225.jpg luciferplant-225x300.jpg Tumbergia-225x300.jpg sgtruikgeranium-300x225.jpg lavendel-225x300.jpg sinaasappel-225x300.jpg leuk-groepje-225x300.jpg onbekende4-300x225.jpg onbekende1-225x300.jpg bromelia-300x225.jpg onkruid-300x225.jpg onbekende3-225x300.jpg citroenen-225x300.jpg onbekende2-300x225.jpg venusschoentje.jpg spaanse-margriet-300x225.jpg convulvus-225x300.jpg tuinorchidee-300x225.jpg Azalea-van-Beer-300x225.jpg spaansemargriet.jpg wilde-aardbei.jpg vlijtige-Lies.jpg camelia-300x225.jpg struikgeranium.jpg

Peter is geboren in Amsterdam in 1949. Hij heeft een achtergrond in PR en copywriting. Nu, als part time inwoner van het eiland Madeira sinds meer dan tien jaar, schrijft hij over het eiland, de cultuur, de overweldigende natuur, het eten en drinken van Madeira, en over alles wat te maken heeft met reizen naar en op dit prachtige eiland.

6 thoughts on “wintertooi

  1. Beste Peet & Nout,
    bedankt voor jullie leuke en spontane reaktie.
    wij zouden heel graag via jullie mailadres willen corresponderen omdat ons verhaal een beetje buiten het kader van jullie weblog valt en nogal omvangrijk is, maar dat hebben we (helaas) niet.
    Er zijn overigens wel veer- & luchtverbindingen tussen Funchal en La Palma maar niet van dien aard dat je zegt, ik ga even een bakkie doen bij de jongens.
    We wachten jullie reaktie af.
    groetjes
    Willem & Coen.

  2. Dank jullie wel, Willem en Coen. Leuk om volgers te hebben op een ‘buur-eiland’. Jammer dat er geen veerdienst is, dan zouden we over en weer een kijkje kunnen nemen. Hebben jullie zelf een website of een blog? We kennen La Palma niet, maar we begrijpen wel dat La Palma en Gomera de groene eilanden zijn van jullie archipel. Waarschijnlijk dus vergelijkbare vegetatie. Ben er eigenlijk best benieuwd naar… en de site die je doorgaf moeten we doorspitten want er staat wellicht meer interessants in! Nogmaals dank.

  3. Beste Peet & Arnoud,
    Onbekende no.2 in jullie paradijs is de ‘vleugeltjesbloem'(Polygala Myrtifolia). Zoek maar na op de site van Palmaverde.nl

    Groetjes van trouwe volgers van jullie blog
    vanaf La Palma (Canarias)
    Willem & Coen

  4. Wat een praal en pracht, ongelooflijk mooi, en ik val misschien in herhaling als ik zeg dat je daar trots op mag zijn. Ik heb op Madeira een boekje liggen over -niet álle – maar wel héél véél bloemen, ik zoek tijdens ons volgende verblijf de nog ontbrekende namen voor jullie op, beloofd. Nog veel zonnige en bloemrijke dagen toegewenst, vanuit een “dooiend” België.

Leave a Reply

Your email address will not be published.Required fields are marked *

 

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Facebook Instagram YouTube
Share via
Copy link
Powered by Social Snap