De tuin draagt vrucht!

De tuin draagt vrucht!

Na de drukte – gezellige, zeker, maar ja… voor pensionado’s toch druk… even een korte update. We hebben sinds nieuwjaar eigenlijk buitengewoon mooi weer. Wel eens een dag met een wat frisse wind, maar vandaag is het gewoon volop zomer. Dat klopt ook wel. De Leste waait, een wind die uit de Sahara komt en dus in dit jaargetij gewoon lekker warm is. In de zomer zouden we er minder blij mee zijn. Hoe dan ook: weer om in de tuin te rommelen. We hebben plezier in de fruitboompjes: de tuin draagt nu echt vrucht.

De hekken en balustrades zijn weer eens even in de roestbeschermer gezet. En we ontdekken dat de sneue mandarijn, die wel trouw bloeit elke jaar maar nog nooit een vruchtje heeft kunnen vasthouden, ineens een vrolijk oranje mandarijntje tussen zijn blad verstopt bleek te houden. De sinaasappel, weet je nog, die we onthoofd vonden toen de bouiw hier ging beginnen, weet van het fruit niet hou hij zijn takken omhoog moet houden. Tenslotte is de Maracujà, die we vorig jaar als miniplantje achter het huis gezet hadden, over de pergola aan het racen. Hij draagt uitgebreid vrucht. We plukken ze, en hangen ze als een bosje te drogen en te rijpen. Ze zijn heerlijk! De tuin draagt vrucht, en dat gaan we proeven ook!

IMG_20150112_143933.jpg 
zo zie je, fruit in de tuin!
de sinaasappel draagt weer

Share

Door Peter Groen

Peter is geboren in Amsterdam in 1949. Hij heeft een achtergrond in PR en copywriting. Nu, als part time inwoner van het eiland Madeira sinds meer dan tien jaar, schrijft hij over het eiland, de cultuur, de overweldigende natuur, het eten en drinken van Madeira, en over alles wat te maken heeft met reizen naar en op dit prachtige eiland.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.