Eindelijk een veerdienst

Het schijnt er nu toch echt van te komen. Een bootverbinding met het vasteland. De Jornal da Madeira meldde dat er een soort super-catamaran moet gaan varen tussen Lissabon en Madeira. Over die afstand zou hij een uur of twintig doen. Lijkt me heerlijk. De dienst zou operationeel moeten zijn voor het eind van dit jaar. En sterker nog: er is zelfs concurrentie in de maak: Naviera Armas gaat nog eerder van start met een conventionele roll-on-roll-off bootverbinding tussen Funchal en Portimão… We zullen zien en we houden de vingers ‘crossed’.

Straks een super-catamaran als bootverbinding met het vasteland?
Een conventionele veerboot als bootverbinding met het vasteland: iets geloofwaardiger.


Sinds dint bericht geplaatst is zijn er heel wat dingen gebeurd. Wij zijn flink wat wijzer geworden,, we geloven in principe weinig tot niets van wat de politiek hier uitkraamt. Van de Jornal da Madeira geloven we uit principe helemaal niets. In dit geval dus ook weer terecht, want die sneldienst met een super-catamaran moet nu nog altijd komen.

loze beloften

Maar duidelijk is dat die niet komt, loze beloftes van de regering. Nou ja, ze schrijven blijkbaarwat hen wordt gezegd. Het blad wordt gefinancierd door de regering, dus ze publiceren alleen dingen die de regeringspartij welgevallig zijn. En de regeringspartij doet wat een hele grote monopilist zegt, omdat die hem financiert. We hebben het over de Grupo Sousa, waarvan wij inmiddels weten dat die alles zullen doen om een veerdienst te nek om te draaien, als het al niet lukt om te voorkomen dat er eentje komt.

veel gebeurd

Een bootverbinding met het vasteland zal de gemoederen bezig blijven houden. Want sinds dit artikel is verschenen is er eentje geweest, die is weggepest. Daarna is er weer eentje geweest en die hebben de monopolist en de regering ook weer getorpedeerd. Allemaal te beroerd voor woorden. Kennellijk heeeft de bevolking van Madeira in de ogen van haar bestuurders geen recht op keus als het gaat over een verbinding met het vasteland.

Share

Door Peter Groen

Peter is geboren in Amsterdam in 1949. Hij heeft een achtergrond in PR en copywriting. Nu, als part time inwoner van het eiland Madeira sinds meer dan tien jaar, schrijft hij over het eiland, de cultuur, de overweldigende natuur, het eten en drinken van Madeira, en over alles wat te maken heeft met reizen naar en op dit prachtige eiland.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.