Proost Majesteit

Het is eindlijk gelukt. Wij krijgen eindelijk waar voor ons geld. Jarenlang zuchten onder de Nederlandse belastingen, af en toe aangemoedigd tot weer een betaling ´in naam der Koningin´, maar nu eindelijk eens flink op haar kosten uit de band gesprongen. Ter gelegenheid van koninginnedag geeft het Nederlandse consulaat op Madeira (en zeker ook in alle andere landen) een cocktailparty. En daar zijn we gisteren naar toe geweest. Yvonne had de uitnodiging die ze had gekregen (en die krijg je automatisch als je hier op het consulaat bekend bent) uitgebreid naar ´haar twee gasten´. En dat waren wij dus.

Natuurlijk kennis gemaakt met de consul (honorair, dus nou ja…) en vooral ook met de secretaresse van het consulaat. Koninginnedag is daar een prima gelegenheid voor. Dat is voor ons de Madeirense Berendien – alleen voor insiders. En die laatste is natuurlijk veel belangrijker. Veel mensen gezien en gesproken en je weet maar nooit waar dat goed voor is. De hapjes waren prima en de drank overvloedig. Hoewel… de kwaliteit van de champagne lijkt twijfelachtig gezien de hoofdpijn van Noud vanmorgen. Misschien strekt de Hollandse zuinigheid zich wel uit naar de consulaten in den vreemde. Enfin. We hebben het glansrijk overleefd. En het is weer eens iets anders dan op een regenmorgen achter de buis te zitten. En te kijken naar het Oranjezonnetje elders dat de laatste jaren op Koninginnedag steeds wateriger wordt. Proost Majesteit!

We hebben in later jaren de traditie zoveel mogelijk voortgezet, hoewel we er lang niet altijd bij kunnen zijn. De jongste tot nu to was koningsdag 2020. We waren er wel maar iedereen moest thuisblijven.

Share

Door Peter Groen

Peter is geboren in Amsterdam in 1949. Hij heeft een achtergrond in PR en copywriting. Nu, als part time inwoner van het eiland Madeira sinds meer dan tien jaar, schrijft hij over het eiland, de cultuur, de overweldigende natuur, het eten en drinken van Madeira, en over alles wat te maken heeft met reizen naar en op dit prachtige eiland.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.