weg van Madeira: leaving on a jet plane

leaving on a jet plane

En dan, voor je het weet, is de winter op Madeira alweer voorbij en zit je om o-dark-30 op de luchthaven waar het vliegtuig klaarstaat om je naar het koude noorden te brengen. Weg van Madeira vandaag. We heb ben er altijd wat moeite mee om weg te gaan, maar we weten ook dat ons in Nederland weer allerlei leuke ontmoetingen wachten en we zijn heel benieuwd hoe Heerenleed eruit ziet na haar schilderbeurt afgelopen winter. Toch springt John Denver’s lied ‘Leaving on a Jet Plane in gedachten. We zijn altijd een beetje droef als we weg van Madeira gaan, maar het is de prijs die we betalen voor een boeiend leven met dingen die we graag doen.

Intussen staat hier op Madeira de tuin op springen, er zijn heel veel planten die dik in knop zitten, maar die we nèt niet gaan zien bloeien. We hebben gisteren aan Maria gevraagd een foto te sturen van planten waar we erg benieuwd naar zijn, en die we niet gaan zien omdat we niet op het eiland zullen zijn. We houden jullie natuurlijk op de hoogte, hoewel het langzaam tijd wordt om voor de zomer over te schakelen naar heerenleed.com.

Dit gaan we missen:

Weg van Madeira betekent weg van de tuin. We zullen veel dingen niet zelf zien bloeien.

Maar we hebben ook heel veel wél zien bloeien.

De komende dagen kunnen jullie nog wat meer berichten verwachten, over wat we de laatste dagen op Madeira nog deden, maar nu gaan we naar de gate, en vertrekken naar Porto. Weg van Madeira. Daar stappen we over op het vliegtuig naar Amsterdam. De truien gaan maar vast aan!

Share

Door Peter Groen

Peter is geboren in Amsterdam in 1949. Hij heeft een achtergrond in PR en copywriting. Nu, als part time inwoner van het eiland Madeira sinds meer dan tien jaar, schrijft hij over het eiland, de cultuur, de overweldigende natuur, het eten en drinken van Madeira, en over alles wat te maken heeft met reizen naar en op dit prachtige eiland.

2 reacties

  1. Ik hoop dat jullie meerdere truien bij je hebben ! Meld je als je hier bent – 070-3645642 – zou leuk zijn elkaar weer te zien ! Beatrix

    1. Een ontzettend dik wollen vest met fleece-voering! Én een trui. De rest ligt aan boord in Drachten maar dat duurt nog even, eerst naar Brabant en daarna Arnhem, als we in de buurt zijn bellen we zeker!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.