uitbundig kleuren in de tuin!

uitbundig!

Nu we aan het einde van het winterseizoen zijn beland zien we dat de tuin explodeert in een feest van kleuren. Niet alles staat nu al in bloei, maar alles ziet er met al die uitbundige kleuren in de tuin veelbelovend uit voor de komende zomer.

De acantis heeft het naar zijn zin. De bloem gaan we nieet zien, maar hij kiomt eraan!
Uitbundige kleuren in de tuin: zo uitbundig dat het zeer doet!

ook de Geranium Maderense bloeit uitbundig.

De acantis, die een paar jaar een noodlijdend bestaan heeft geleid, maakte vorig jaar al erg grote bladeren. Dit jaar verrast hij ons met een grote bloemstengel, en het vermoeden van nog twee. Jammer dat we ze niet zullen zien bloeien, maar misschien maakt een gast aankomende zomer een foto van de explosie van kleur in de tuin! Over de hele linie staat de tuin er prachtig bij, achter het huis een wel heel rijk dragende citroen, de grote cactus staat in bloei en zal beslist veel vrucht dragen. De Geranium Maderense is in in volle pracht en hier en daar hebben de bloemen gewoon een gemene kleur! Soms mag het ietsje minder uitbundig!

Hoe het ook zij, de natuur op Madeira, en dus niet alleen onze tuin is altijd uitbundig en overweldigend, niet alleen qua keuren maar ook qua varieteiten. Daarom in de tuin niet alleen de gemakkeijk geraniums en de bougainville die voor zichzelf zorgt, maar ook de estrelcia, ofwel de papagaaiebek, natuurlijk hybiscussen in verschillende kleuren, en de uitbundig bloeiende Thunbergia Grandoflora, een zusje van de in Nederland bekende Suzanne-met-de-mooie-ogen, en niet te vergeten de passievrucht van het soort ‘maracujá-banana). Achter het huis staat trouwens – een beetje verstopt – een gatenplant, die in Nedeerland alleen in de vensterbank voorkomt. Hier groeit hij gewoon in de tuin, en hij maakt ook vruchten die ze hier ‘banananas’ noemen omdat de smaak tussen ananas en banaan in zit. Lees ook ons verhaal over exotische groenten en fruit, waarin verschilende soorten beschreven worden die ook in onze tuin staan! Maar kijk ook vooral om je heen als je op stap bent op Madeira. De uitbundige kleuren in onze tuin worden meer dan overtroffen in de vrije natuur

Share

Door Peter Groen

Peter is geboren in Amsterdam in 1949. Hij heeft een achtergrond in PR en copywriting. Nu, als part time inwoner van het eiland Madeira sinds meer dan tien jaar, schrijft hij over het eiland, de cultuur, de overweldigende natuur, het eten en drinken van Madeira, en over alles wat te maken heeft met reizen naar en op dit prachtige eiland.

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.