Carnaval op Madeira 2019

Carnaval op Madeira 2019

Carnaval op Madeira is anders. We schreven er al vaker over, maar het blijft een prachtige mix van Braziliaans feestelijk en Portugees elegant. De overeenkomst met Brazilië ligt in de muziek – veelal Samba – en de kostuums, het verschil ligt in het feit dat je hier ook mag meedoen als je geen zeventien en mager bent, maar zeventig en dik. En alles daar tussenin. Meestal krijgen de wat meer volslanke dames en heren gewoon wat meer textiel.

Carnaval op Madeira: niet alleen 16- maar ook 60 jarigen doen mee. super!

Dit jaar zijn we niet naar Funchal gegaan, de optocht – de Cortejo Alegórico – is prachtig maar begint altijd veel later dan aangekondigd. Als je dan ook nog een plek hebt gevonden die dichter bij het eindpunt ligt dan bij het beginpunt, dan kon het wel eens nachtwerk worden. Maar ja, dat hoort allemaal bij ht Carnaval op Madeira. Vandaar dat we dit keer heerlijk thuis-voor-de-buis hebben zitten kijken naar al dat moois. Mét een drankje erbij én comfortabel. We hebben even moeten wachten, maar vandaag zijn er een paar YouTube-registraties geplaatst. Geniet maar mee. De kortere duurt ruim een half uur en geeft een mooie impressie, de lange geeft een min of meer volledig verslag maar duurt wel anderhalf uur. Vergeet niet om op ‘volledig scherm’ te klikken!

Impressie van de Carnavals-optocht in Funchal, 2019
Volledige reportage van de Carnavalsoptocht in Funchal, 2019

Share

Door Peter Groen

Peter is geboren in Amsterdam in 1949. Hij heeft een achtergrond in PR en copywriting. Nu, als part time inwoner van het eiland Madeira sinds meer dan tien jaar, schrijft hij over het eiland, de cultuur, de overweldigende natuur, het eten en drinken van Madeira, en over alles wat te maken heeft met reizen naar en op dit prachtige eiland.

1 reactie

  1. wat een klus voor de dames om zo te wiebelen en hun gemoed binnen te houden. wel weer leuk om de wagens van het bloemenfestival in een andere gedaante e zien.
    Leuk om te zien. Dank voor het delen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.