de beroemde Ladeira dos Zimbreiros

de beroemde Zimbreiros

Afgelopen zondag hebben we met de vrienden weer een wandeling gemaakt. Maar het waren er eigenlijk twee. Garganta Funda en Ladeira dos Zimbreiros.

Garganta Funda

Eentje naar een ‘miradouro’ met schitteren uitzicht bij Ponta do Pargo. De Miradouro da Garganta Funda. Diepe Keel, deep throat. Ja, het betekent het allemaal. Als je er bent begrijp je meteen de naam. Het is net een heel diep hoog keelgat waarin een dunne waterval honderden meters omaag valt. Prachtig, een simpel wandelingetje, voor iedereen die niet helemaal slecht ter been is prima te doen.

de Garganta Funda

Ladeira dos Zimbreiros

De tweede wandeling is de beroemde Ladeira dos Zimbreiros. We beginnen de wandeling vanaf ons huis. We lopen de Vereda da Soalheira naar het dorp – Fajã da Ovelha – en dan langs de kerk, via de Caminho de Massapez naar beneden. Vervolgens via de Ladeiro dos Zimbreiros naar Paúl do Mar op zeeniveau. Deze voetweg was voor de jaren 1950 de enige landverbinding van het vissersdorp Paúl do Mar. En het pad is er nog, niet overal even mooi onderhouden, maar het blijft een schitterende wandeling. Hoogtevrees is niet handig voor de Ladeira dos Zimbreiros. Voor het pad naar de Miradouro da Garganta Funda is het niet zo’n probleem.. Bekijk de video die ik van de dag gemaakt heb en geniet mee van de prachtige uitzichten!


Share

Door Peter Groen

Peter is geboren in Amsterdam in 1949. Hij heeft een achtergrond in PR en copywriting. Nu, als part time inwoner van het eiland Madeira sinds meer dan tien jaar, schrijft hij over het eiland, de cultuur, de overweldigende natuur, het eten en drinken van Madeira, en over alles wat te maken heeft met reizen naar en op dit prachtige eiland.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.