De eerste wandeling van dit jaar: Boca do Risco naar Caniçal

Fantastiche uitzichten op de wandeling Boca do Risco-Caniçal

Wie Madeira kent weet dat het eiland zich op zijn mooist laat zien als je de wandelschoenen aantrekt en een wandeling langs een levada (dat is het makkelijkst) of door de bergen (moeilijker, maar elk wat wils) maakt.
We hebben intussen een groep vrienden waar we samen mee wandelen, wekelijjks als het even kan. Het is altijd genieten, van de overweldigende en majestueuze natuur en van het plezier dat we samen altijd hebben. De eerste wandeling van dit jaar liep van Boca do Risco hoog boven Porto da Cruz naar Caniçal, dus vrij ver oostelijk op het eiland. We proberen er altijd een videoregistratie van te maken, en ook ditmaal is dat gelukt. Hij staat online op YouTube, en je kunt hem hier zien. Vergeet niet het geluid aan te zettten en de video op volledig scherm af te spelen voor het mooiste beeld!

Zoals altijd verzamelen we op een logisch punt. Omdat iedereen behalve een paar – wij en Ishbel dus, in de buurt van Caniço in het oosten woont, spreken we af bij Christo
Rei, een imposant maar tegenwoordig wat gammel Christusbeeld naar het voorbeeld van het beeld dat aan de zuidkant van de Taag in Lissabon staat, en naar het voorbeeld waarvan de beroemde meer dan levensgrote kopie in Rio de Janeiro is gemaakt. We rijden naar Caniçal en laten daar één auto achter, de rest rijdt door naar Boca do Risco dat hoog boven Porto da Cruz ligt. De wandeling kun je zien in de video die we op Youtube hebben gepost. Bij aankomst bij de auto’s gingen we traditiegetrouw massaal aan de poncha, waarbij we vermaakt werden door Paulo (Castro) die niet alleen tijdens de wandelingen in staat was zichzelf in stand Q-met-knoop te zetten, maar ook de barman in de kroeg flink in verlegenheid wist te brengen. Kostelijk, onnodig te zeggen dat het een heerlijke dag was. Genieten van de wandeling en van heerlijk gezelschap!

Boca do Risco - Canbiçal. Heerlijke wandeling in heeerlijk gezelschap!
Share

Door Peter Groen

Peter is geboren in Amsterdam in 1949. Hij heeft een achtergrond in PR en copywriting. Nu, als part time inwoner van het eiland Madeira sinds meer dan tien jaar, schrijft hij over het eiland, de cultuur, de overweldigende natuur, het eten en drinken van Madeira, en over alles wat te maken heeft met reizen naar en op dit prachtige eiland.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.