meegenieten

Folhadal

Nu ons winterverblijf op Madeira alweer bijna voorbij is – we vliegen overmorgen – toch nog even een update. Er zijn er deze winter niet zoveel geweest, en dat heeft alles te maken met een drukker geworden sociaal leven. Dat is helemaal zoals we dat wilden, en na alle jaren dat we daar actief mee bezig zijn geweest begint onze integratie op Madeira eindelijk een vorm te krijgen die ons aanstaat. Hoe we dat gedan hebben? Wandelingen maken.

vriendenkring

Eén van de elementen daarvan is onze aansluiting bij een gevariëerde groep vrienden en vriendinnen die samen wandelen op het eiland. Het is een internationaal gezelschap, maar niet per-sé alleen bestaand uit buitenlanders, want dat wilden we nu juist niet. De voertalen zijn Engels en Portugees, en de meesten beheersen beide talen. Leuk is ook dat gasten en buitenlandse vrienden van de ‘leden’ bij een bezoek aan het eiland altijd hartelijk welkom zijn. Daardoor wisselt het gezelschap rondom de meestal aanwezige kerngroep. Maar omdat je samen iets doet, in plaats van alleen maar in de kroeg hangt, blijft het leuk. Op die manier heb je wat uit te wisselen.

wandelingen. Van zwaar tot makkelijk.


We hebben intussen al een aantal wandelingen gemaakt, van makkeijk tot zeer zwaar, maar ze waren zonder uitzondering heel gezellig. Daarom merken we dat we ons erg op ons gemak voelen in de kring.

Om een beeld te geven van dit soort wandelingen hebben we gekozen om niet meer steeds alle foto’s te plaatsen, maar om video’s samen te stellen uit onze foto’s en filmpjes en die van andere wandelvrienden, de ‘Amigos do Passeio’.

Hieronder een aantal links naar YouTube video’s van onze wandelingen. Speel ze vooral af op volledig scherm.

Voor de luie zondagmiddag: kuieren op de Fajã dos Padres

Tenslotte nog een kleine impressie van ons luie zondagmiddagbezoek met Berendina aan de smalle landstrook Fajã dos Padres. Die is eigenlijk alleen per kabelbaan of per boot bereikbaar, waar nu een biologisch land- en tuinbouwgebied is gevestigd. Maar Bloemen en groen overal, lekker een lunch onder de palmbomen bij het geluid van de altijd aanwezige oceaan.

Voorlopig zijn dit helaas de laatste updates vanaf Madeira. Daarom, voor wie dat wil: tijd om over te schakelen naar ons andere ‘station’ op www.heerenleed.com. Want daar zullen de updates binnenkort weer worden hervat! Dus tot daar, of tot ziens hier eind oktober of begin november.

Share

Door Peter Groen

Peter is geboren in Amsterdam in 1949. Hij heeft een achtergrond in PR en copywriting. Nu, als part time inwoner van het eiland Madeira sinds meer dan tien jaar, schrijft hij over het eiland, de cultuur, de overweldigende natuur, het eten en drinken van Madeira, en over alles wat te maken heeft met reizen naar en op dit prachtige eiland.

1 reactie

  1. Peter en Noud. Bedankt voor de mail. Ik koester de beelden. Maar ook jullie vriendelijkheid. Ik wil jullie een goede reis toewensen en als jullie in Nederland zijn hoop ik dat jullie ook hier kunnen genieten van het mooie weer! ( dan hebben wij dat ook!) Graag blijf ik op de hoogte van jullie belevenissen. Never a dull moment! Geniet van het leven! Lieve groeten van Ria uit het mooie dorp Wouw. Mochten jullie ooit eens zin hebben om af te zakken naar het zuiden dan zijn jullie van harte welkom!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.