waarom nou op ons terrein?

waarom nou op ons terrein?

Een huurauto uitgebrand. Ja. We weten dat accu’s soms kortsluiting kunnen krijgen. En we weten ook dat ze dan kunnen ontploffen. En we weten ook wel dat dan een auto in de hens kan gaan. Maar waarom moet dat nou PER SE OP ONS TERREIN gebeuren? Vannacht hoorden onze huidige huurders een knal. Toen ze gingen kijken stond hun huurauto op ons terrein in de hens. Brandweer erbij, politie erbij. Vanmorgen een timide huurder aan de lijn. Met whatsapp foto’s van de schade aan onze auto. En met een foto van hun ex-auto. Geniet maar mee.

IMG-20171004-WA0000.jpg
IMG-20171004-WA0001.jpg
IMG-20171004-WA0003.jpg
IMG-20171004-WA0002.jpg

heel lange nasleep

Er volgde een hoop gebel, ge-what’s app en geregel, we hopen dat nu de verzezkering van de verhuurder van de auto doet wat hij moet doen. Wij zijn een beetje klaar met vandaag. Wordt vervolgd.

En het werd vervolgd.

Onze grootste angst was dat de auto niet meer zou rijden en dat wij bij onze terugkeer naar Madeira – en meteen met bed & breakfastgasten dus niet mobiel zouden zijn. Lees: geen boodschappen kunnen doen om onze gasten, en onszelf, van eten te kunnen voorzien. Dat deel liep allemaal met een sisser af, hoewel het repareren van de auto uiteindelijk heel lang heeft geduurd. Alleen de carrosserie spuiten en de s\gesmolten oinderdelen vervangen bleek uiteindelijk niet genoeg. De auto heeft intussen nog geruime tijd dienst gedaan, maar we kwamen uiteindelijk niet onder een algehele revisie uit. Uiteindelijk heeft het feit dat een huurauto uitgebrand is op onze parkeerplaats, in onze tuin en bij onze eigen auto, voor heel wat vervolgschade gezorgd.

Share

Door Peter Groen

Peter is geboren in Amsterdam in 1949. Hij heeft een achtergrond in PR en copywriting. Nu, als part time inwoner van het eiland Madeira sinds meer dan tien jaar, schrijft hij over het eiland, de cultuur, de overweldigende natuur, het eten en drinken van Madeira, en over alles wat te maken heeft met reizen naar en op dit prachtige eiland.

10 reacties

 1. Dat is tegenslag. Gelukkig zie ik aan jullie huis geen schade, buiten een paar struiken die er niet frisjes uit zien.
  We wensen jullie en de huurders een vlotte afhandeling en betaling van alle schade.
  Het klinkt cliche maar gelukkig enkel te herstellen schade en geen menselijk leed.

  Maddy en Frank

  1. Het is inderdaad gelukkig alleen materiele schade, Maddy en Frank. En de planten groeien wel weer aan. Voor de rest is het een verzekeringskwestie, maar het is vooral lastig alles van een grote afstand te moeten regelen. Over een maand zijn we weer daar, en dan kunnen we ons met onze auto gaan bemoeien. Volgens de man van het autoverhuurbedrijf is onze auto wel wat beschadigd, maar niet zo ernstig dat hij niet kan rijden. We zullen zien.

   Nu eerst het wrak van de uitgebrande auto weg en dan kan Maria de parkeerplaats fatsoeneren voor de volgende huurders. Het moet er wel een beetje prettig uitzien als die komen. Gelukkig hebben we een paar dagen de tijd.

 2. Jemig wat een ramp. Vreselijk. Ik hoop dat de verzekering het goed regelt. Maar je zit er maar mooi mee. Geen schade aan het huis lijkt wel?

  Sterkte

  1. Zeg dat wel, Hans. De huurders hadden de schrik van hun leven. Een knal midden in de nacht, en even later hun huurauto in lichterlaaie. Brandweer en politie erbij, enfin, prettige vakantie (NIET).

 3. OH, wat erg! Gelukkig niets aan jullie mooie Huis!? Hopelijk wordt alles goed geregeld door de verzekering!
  Ik voel met jullie mee! En met jullie gasten.

  1. Dank je Ria. Ja, de gasten hadden het gistermorgen niet al te breed. We hadden ook erg met hen te doen, erg vervelend allemaal. En dan komt nu het regelen vanaf een afstand. Als we nou niks anders te doen hadden…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.