Weer thuis op Madeira

Nog even en we zijn weer thuis

Na een dikke vijf weken in het gastenappartement van Piet en Renee te hebben vertoefd konden we afgelopen zaterdag weer naar ons eigen huis terug. Hoe prettig het ook was dat we daar mochten wonen zolang, we hebben in onze taal niet voor niets allerlei spreuken als ´eigen haard is goud waard´, ´oost west thuis best´en zoals het klokje thuis tikt tikt het nergens´. Nu is dat laatste niet helemaal waar. De enige klok die thuis zou moeten tikken doet het thuis op Madeira in de regel niet. Maar verder waren we heel blij weer naar huis te kunnen, ook al is het maar voor een korte tijd.

bagage

Dit laatste zou je niet zeggen als je de enorme hoeveelheid bagage ziet die we weer moesten verslepen. Als zondagmorgen alles is opgeruimd en de was is gedaan gaan we naar de zondagse markt in Prazeres. Even kijken of er nog plantjes zijn. Daarna koffie drinken en andere zondagse geneugten. En passant zien we ook dat ze druk bezig zijn het aangelegde zandstrand van Calheta weer zomerklaar te maken. Stenen eruit zeven en nieuw zand opbrengen…

gewoon-koffers-of-volksverhuizing? In elk geval haar we naar huis.
De markt van Prazeres.
toch-nog-een-plantje-gescoord.jpg
met-groot-materieel.

   

Op woensdag 30 maart komt zwager Martin. We hebben spotgoedkope vluchten gevonden. Eerst van Eindhoven naar Porto met Ryanair, en dan met een wachttijd van ruim twee uur met Transavia France door naar Funchal. We halen hem op van de luchthaven. Dat is altijd leuk hier op het eiland. Want de afhalers kunnen op een balkon staan en de reizigers zelfs beschreeuwen, of in elk geval ´bezwaaien´. Na een korte tankstop (wij, niet de auto) op een favoriet terras in Lugar de Baixo met open kap verder naar huis. Eenmaal thuis doen we een korte ronde met Martin door de tuin. Daarbij wordt de nu rijk bloeiende wereldberoemde Geranium Madeirense bewonderd. Dan zetten we hem in de zon om bij te komen en op te kleuren!

Daar komt het vliegtuig van Martin aan
Zoek Martin
Thuis bewonderen we onze geranium Maderense.
Martin-geniet-van-zon-en-uitzicht-en-warmte.jpg

   

zestig

Donderdag hebben we een bijzondere dag: Noud zijn zestigste verjaardag. Op zich vindt hij dat natuurlijk niks, maar we hebben een klein gezelschap uitgenodigd op een speciaal door Jeffry (beetje van ons en beetje van Jeffrey) vervaardigd rijsttafel-buffet. Vroeger op de dag alvast wat zaken inleveren zoals Satehsaus en kruiden, en natuurlijk werd Noud zijn biertje feestelijk geserveerd… Na een heerlijke avond met leuke vrienden de volgende dag luieren in en om het huis. Het weer is Madeirens mooi! Heerlijk om weer ’thuis op Madeira’ te zijn!

een-feestelijk-biertje-op-terras-Mordisco.jpg
gezellig-eten-met-vrienden.jpg
Martin-in-druk-gesprek-met-Gloria.jpg
vrolijk-gezelschap.jpg
taart-snijden-in-de-late-uurtjes.jpg
Thuis, lekker genieten van ons eigen terras.
Share

Door Peter Groen

Peter is geboren in Amsterdam in 1949. Hij heeft een achtergrond in PR en copywriting. Nu, als part time inwoner van het eiland Madeira sinds meer dan tien jaar, schrijft hij over het eiland, de cultuur, de overweldigende natuur, het eten en drinken van Madeira, en over alles wat te maken heeft met reizen naar en op dit prachtige eiland.

4 reacties

  1. Gelukkige verjaardag Noud. Toch wel jammer dat we jullie niet zullen zien binnen een week. We kijken uit naar het volgende inhaalmaneuver.

  2. Noutje nog van harte met je verjaardag,Peet natuurlijk ook.

    Ik ben stinkend jaloers op jullie ( grapje )wat is het toch prachtig bij jullie.
    Geniet nog maar voor jullie weer naar hier komen.

    Dikke hug voor jullie.

    Liefs Wil.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.