Madeira – Maastricht.

We reizen via Porto

De week van Martin op Madeira was voorlopig ook onze laatste week hier. Met flinke tegenzin ruimen we onze privéspullen weg en maken het huis weer klaar voor de verhuurperiode. We maken onze opwachting bij Maria, die wel een traantje wegpinkt bij ons vertrek. Maar stiekem is ze ook weer blij dat zij nu weer de baas is in ons huis. Al die rommelmakers…    We reizen via Porto terug.

Alice

Het plan was om te zorgen lekker bezig te zijn op 8 april, de verjaardag van Alice, die natuurlijk toch vaak voorbij is  gekomen de afgelopen dagen. We maakten dus van de nood een deugd. De vluchten van Transavia van Funchal naar Porto zijn in deze periode niet duur en de doorvlucht van Ryanair naar Maastricht is gewoon goedkoop. Reizen via Porto lijkt een goed idee. Dus twee nachtjes Porto staan op het programma.

kleinschalig

We hebben er al vaker over geschreven, maar het is ook nu weer een fantastische stopover. Een heerlijke ontspannen stad, kleinschaliger dan Lissabon, soms ook vervallener, maar zo eindeloos charmant. We kopen voor 11 € per persoon een driedagenkaart die geldig is voor de metro, de bussen, de trams en de funiculaires. Zo laten we ons zover mogelijk naar boven ‘dragen’ en lopen dan voornamelijk bergaf.

via Porto reizen. De moeite waard
schilderachtig verval
oude  tram.
miradouro palacio de cristal

   

Voor 95 € heeft Noud onze twee overnachtingen geregeld. Dat is in totaal, niet per person. Dus daar moeten we niks over zeggen. Uit eten is goedkoop in Porto, als je een beetje van de platgetreden paden afwijkt – en dat doen we dus voortdurend.

Bolhão, Porto’s oude markt. Alleen dit al maakt reizen via Porto de moeite waard.

Martin ging ‘s morgens al vroeg naar de vlakbij gelegen ‘Bolhão’, de markt waar alles wat je kunt eten te koop is, dood of levend. Ook bloemen, echt of nep. Kortom: een feest van kleuren waar hij zich met de camera flink heeft uitgeleefd.

Bolhao.jpg
Bolhão, alleen al een bezoek aan deze markt maakt het reizen via Porto de moeite waard.
groenten-op-de-markt.jpg

  

We hebben ons uitgebreid laten rondrijden – net als in Lissabon is er ook hier een oude tram – en hebben nog meer gelopen, genoten, en tenslotte de laatste avond van onze eerste Portugese winter in stijl afgesloten met een etentje in een Fado-café, waar Joana Costa zong, een beginnende maar schijnbaar veelbelovende Fadista. Het eten was misschien minder dan ergens anders, de sfeer was wat hij hoort te zijn…

Hoewel we nu een tijdje van het eiland af zijn, hebben we nog wel wat ‘documentair werk’ in petto waarmee we jullie zoet kunnen houden tot we weer op Madeira zijn…

Joana.jpg
Share

Door Peter Groen

Peter is geboren in Amsterdam in 1949. Hij heeft een achtergrond in PR en copywriting. Nu, als part time inwoner van het eiland Madeira sinds meer dan tien jaar, schrijft hij over het eiland, de cultuur, de overweldigende natuur, het eten en drinken van Madeira, en over alles wat te maken heeft met reizen naar en op dit prachtige eiland.

3 reacties

  1. Leuk te lezen dat jullie het overwinteren op een leuke manier hebben afgesloten.
    Enne niet teveel verliefd worden op Porto, moet je straks weer verhuizen.
    Fijne tijd op jullie boot, klus ze en tot ziens.
    Marijke

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.