IJslands roet in Madeira’s eten?

We tellen af. Nog twee nachtjes slapen en één nachtje niet slapen op Stansted. Laten ze nu toch beginnen te dreigen met nieuw IJslands roet in het eten. vulkaanuitbarsting… ’t Is niet te hopen dat die nu letterlijk roet in het eten gaat gooien. We moeten echt naar Madeira, want we moeten nu toch echt gaan zorgen voor een houtvoorraad zodat de huurders voor november/december ’s avonds een lekker vuur kunnen stoken. En heel eerlijk: met weersverwachtingen die het over een maximum van 8 graden hebben is er niet veel dat ons nog in Nederland houdt! Nu maar hopen dat de Grímsvötn, zo heet deze potentiele boosdoener – zich nog even koest houdt. Graag allemaal even een duimsessie inlassen.

vulkaan.jpg

Want het is niet de eerste keer dat IJsland een vulkaan aan het kotsen zette. En die ervoor zorgde dat er niet naar Madeira kon worden gevlogen. We zitten daar natuurlijk niet nog eens op te wachten. Het is te hopen dat er toch een methode gevonden wordt die het voor vliegtuigen mogelijk maakt om ondanks aswolken toch te vliegen. Het schijnt dat er al een radar bestaat die ook dit soort aswolken kan ‘zien’. Dan zou er dus omheen of overheen kan vliegen. Voor nu kunnen we alleen maar heel erg duimen!

Share

Door Peter Groen

Peter is geboren in Amsterdam in 1949. Hij heeft een achtergrond in PR en copywriting. Nu, als part time inwoner van het eiland Madeira sinds meer dan tien jaar, schrijft hij over het eiland, de cultuur, de overweldigende natuur, het eten en drinken van Madeira, en over alles wat te maken heeft met reizen naar en op dit prachtige eiland.

4 reacties

  1. Hoop voor jullie dat ons duimen helpt. Maar je weet het nooit he. Is het vervoer vanaf vliegveld naar huis geregeld? Neem aan van wel, mocht het niet zo zijn, laat het even weten. Laat de nachtrust niet te veel verstoren , het leven komt zo als het komt. Veel geluk , goede reis en we zien jullie gewoon op Madeira !

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.