Sneeuw op Madeira

sneeuw in de bergen van Madeira

Sneeuw op Madeira is niet zo heel erg ongewoon. Het gebeurt elke winter wel een paar keer. Gelukkig blijft de sneeuw nooit lang liggen en het gaat alleen over de bergen. Problemen levert het vrijwel nooit op, maar er kan wel een paar dagen een koude valwind staan die over de besneeuwde toppen komt en kou naar de laaggelegen gebieden brengt. Maar ook dat is meestal snel voorbij. Lees het artikel op het Engelstalige Madeira Island News blog.

Marco Santos Photography uploaded this video on Facebook earlier today walking in the snow at Pico Areerio. JM also posted a video on You Tube. I believe from some posts on Facebook, that much more snow has fallen, so I wait to see if any pictures tomorrow.bron

Bron: Snow in Madeira – Madeira Island News Blog (klik om de video te bekijken)

winterbanden

Leuk detail willen we je niet onthouden. Zodra er sneeuw op Madeira gevallen is, er heel veel Madeirensen de auto pakken om te gaan kijken. De sneeuw in de bergen zorgt natuurlijk ook voor gladde wegen. Winterbanden komen op Madeira natuurlijk niete voor, de temperaturen zijn hoog genoeg om altijd met zomertbanden op pad te gaan. Maar ja, sneeuw op de weg en temperaturen rond het vriespunt? Samen vormen die op de steile bergwegen van Madeira natuurijk ee n levensgevaarlijke situatie. 

De politie is dus niet te flauw: Ze sturen iedereen die de bergen in wil – met uitzondering misschien van een 4×4 met dikke banden met een enorm profiel – terug naar beneden. En volgend jaar? Dan gaan ze weer en masse de bergen in bij sneeuwval om onveranderlijk opnieuw weer te worden teruggestuurd.

Wil je weten hoe het weer gemiddeld is op Madeira? Daar hebben we een speciale pagina aan gewijd. Bekijk hem hier.

Share

Door Peter Groen

Peter is geboren in Amsterdam in 1949. Hij heeft een achtergrond in PR en copywriting. Nu, als part time inwoner van het eiland Madeira sinds meer dan tien jaar, schrijft hij over het eiland, de cultuur, de overweldigende natuur, het eten en drinken van Madeira, en over alles wat te maken heeft met reizen naar en op dit prachtige eiland.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.