parkeerplaats vernieuwd

parkeerplaats vernieuwd

Het werd tijd, maar het is eindelijk gedaan. Op de laatste details na is onze parkeerplaats vernieuwd. Jullie weten het nog wel: de uitgebrande huurauto die veel schade veroorzaakte. Een kapotte en smerige parkeerplaats en veel lakschade en gesmolten kunststof onderdelen aan onze auto. Nu was eerst de parkeerplaats aan de beurt.

mestre Fernando

Het duurde vooral wat lang omdat de aannemer voortdurend moeite had een ploeg werkmannen bij elkaar te krijgen. Maar onder leiding van ‘Mestre’ Fernando, een uiterst aanspreekbare voorman die dit werk doet als hij als freelance kok even geen werk heeft, is het allemaal dik voor elkaar gekomen. Nu moet de hele vloer uitharden, en dan wordt het kleurverschil weggewerkt en worden er groeven geslepen voor een betere afwatering en voor een betere ‘look’. Maar we krijgen aan het eind van de week eerst weer huurders in het huis, dus alle verdere werkzaamheden moeten wachten tot erna.

video

We hebben een video gemaakt zodat je kunt meegenieten van wat uiteindelijk vier dagen werk waren. Eentje hakken, drie beton storten en afwerken. Maar goed. De parkeerplaats is vernieuwd, en beter dan hij voor de brand waas.
Eind volgende week gaat de auto naar de ‘body workshop’. Van de resultaten houden we jullie uiteraard op de hoogte.

Share

Door Peter Groen

Peter is geboren in Amsterdam in 1949. Hij heeft een achtergrond in PR en copywriting. Nu, als part time inwoner van het eiland Madeira sinds meer dan tien jaar, schrijft hij over het eiland, de cultuur, de overweldigende natuur, het eten en drinken van Madeira, en over alles wat te maken heeft met reizen naar en op dit prachtige eiland.

9 reacties

 1. Hallo Noud en Peter,
  Wat hebben de Madeirezen die klus mooi geklaard. Ziet er gaaf uit. Succes met de verdere afwerking van jullie brandschade!
  Gr. Anneke

  1. Niet zo moeilijk hoor Beer, gewoon allemaal met mijn telefoon opgenomen en gefotografeerd, dan met het (gratis) Microsoft Movie Maker een video van gemaakt en een muziekje achter gezet. Allemaal gratis en voor niks. Zal je het programma wel laten zien al je hier bent. Als je wilt kun je het krijgen op je laptop, of beter nog, installeren op een externe schijf.

  1. vreemd Beer. Probeer de pagina eens te verversen. Ik heb wel nadat ik de video heb geplaatst de ‘voorpagina-foto’ van de video gewijzigd, misschien dat dat de oorzaak is….

 2. Dag peter en noud, blij te horen dat deze miserie nu voorbij is . Ik heb begin januari mailtje gestuurd met de beste wensen voor 2018 maar denk dat jullie dit niet ontvangen hebben. We waren dan een week in Funchal maar hadden geen huurauto deze maal zodat we daar in de nabije omgeving bleven. Wanneer we weer huurauto nemen komen we weer bij jullie langs.
  We wensen jullie daar alle goeds en een deugddoend verblijf in het mooie madeira.

  maddy en frank

  1. Dank je wel, Maddy en Frank. Nee, ik heb geen mail gezien. We hebben wel nogal vaak zwak internet gehad. Misschien dat dát de reden is. Uiteraard ook onze beste wensen voor jullie voor 2018. Zou leuk zijn om jullie weer eens te zien!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.