Levada do Furado

Levada do Furado

Eén van de mooiere wandelingen aan de noordkant van Madeira is de Levada do Furado. Het werd tijd dat die eens op ons programma kwam.

Wie aan Madeira denkt, denkt natuurlijk meteen aan wandelen. Intussen hebben de meesten van onze lezers wel in de gaten dat we een solide vriendenkring hebben opgebouwd. Daar maken we, als het maar even kan, wekelijks een wandeling, soms zelfs vaker. Deze week stond de prachtige wandeling van Ribeiro Frio naar Portela op het programma. Omdat wij met velen zijn, kunnen we het zo organiseren dat we auto’s aan het begin- en eindpunt stationeren. Voor wie dat niet kan staan er meestal taxi’s klaar, zowel op de Portela-pas als aan de kant van Ribeiro Frio. Als er geen staat kun je gemakkelijk even een drankje gaan halen in één van de bars. En daar dan gewoon vragen of de barman een taxi voor je kan bellen. Bussen kan ook, maar dat is wel wat meer uitzoekerij.

Levada do Furado

De wandeling loopt voor het grootste deel langs de prachtige en goed beveiligde Levada do Furado, met aan het einde een afdaling van een meter of 300. Wie liever klimt dan afdaalt kan de wandeling natuurlijk ook gemakkelijk andersom lopen. Het weer was bewolkt en nevelig. Jammer voor de anders prachtige vergezichten, maar de nevels geven wel iets mystieks aan het oerbos – we lopen hier door het Laurissilva – en maakt het daarom weer heel mooi op een andere manier. We hebben intussen de gebruikelijke video op Youtube gezet. Geniet maar met ons mee…

Share

Door Peter Groen

Peter is geboren in Amsterdam in 1949. Hij heeft een achtergrond in PR en copywriting. Nu, als part time inwoner van het eiland Madeira sinds meer dan tien jaar, schrijft hij over het eiland, de cultuur, de overweldigende natuur, het eten en drinken van Madeira, en over alles wat te maken heeft met reizen naar en op dit prachtige eiland.

1 reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.