Video’s van Madeira

Madeira video's

Er zijn talloze mensen die vandaag de dag geen foto’s meer van hun vakantie maken. Ze maken video’s die een levendig beeld van hun vakantie scheppen. We hebben ze altijd gepubliceerd als we ze tegenkwamen, in de regel met bronvermelding. Nu het er langzamerhand steeds meeer worden heb ik besloten om ze hier op één pagina te verzamelen. Alle video’s van Madeira bijeen. Scroll er op je gemak doorheen. En kijk hoe mooi ons eiland is, zoals het gezien wordt door allerlei verschillende ogen.

video van easyJet over Funchal.

easyJet heeft een promotiefilmpje uitgebracht over Funchal. Niet echt een video over Madeira. Dit gaat over funchal. Reclame voor een aantal bedrijfjes en bedrijven, dat wel. Maar toch een aardig protret van een levendige maar relaxte stad. EasyJet vliegt vanuit Lissabon twee tot driemaal daags naar Madeira en een paar maal per week vanuit Londen Gatwick. Een lijn vanuit Amsterdam lijkt er vooralsnog helaas niet in te zitten.

één van de mooiste video’s van Madeira

Hier is een van de mooiste videos van Madeira die we in de laatste jaren gezien hebben. Maar eerlijk is eerlijk. Niet gevonden. Op attent gemaakt door onze vriend Tobi Hughes van het Engelstalige Madeira Island News blog.

Thanks Tobi

Nog een bijdrage van het Engelstalige nieuwblog Madeira Island News.Met dank aan Tobi Hughes!

Voor wie deze wandeling nog nooit heeft gemaakt – het is een van de meest populaire van het eiland – is hier een video die een impressie geeft van de schitterende natuur langs delen van de wandeling. Maar je moet wel behoorlijk fit zijn en geen last hebben van hoogtevrees om hem te lopen. Dus voor hen die hem daarom liever niet lopen: je kunt met de auto tot op de top van de Pico Arieiro komen voor een waanzinnig uitzicht over het eiland. Alleen moet het dan wel helder zijn, of het wolkendek moet laag hangen. Dat kun je controleren met de webcams die op de op onze website te vinden zijn.

hoezo een eiland voor ouderen?

Ondanks het oude en versleten idee dat Madeira een eiland is voor pensionado’s komen er dagelijks nieuwe activiteiten op het eiland bij die juist jongere mensen aanspreken. Daardoor krijgt het eiland in sneltreinvaart een ander imago, met in de stad een steeds leuker nachtleven. Maar de overweldigende natuur en de rust buiten de centra blijft één van de grootste trekpleisters van het eiland. Ook als je daar met break-neck snelheid op je board doorheen suist. Een filmpje van twee vrolijke jongens die gelukkig zijn met Madeira als speelterrein!

Stefan Zimmermann

Stefan maakte een prachtige video van Madeira. Hij vertelt erover dat hij per minuut video een uurtje of twee met editing en verfijning bezig is. Dat is veel werk, maar resultaat mag er zijn.

Cabo Girão

De hoogste kaap op Europees grondgebied. Het is een indrukwekkend hoge kaap, en om de dingen nog spannender te maken is er buiten het oude, veilige uitkijkpunt nu een balkon gebouwd rondom, met een glazen vloer. Ja, we weten dat hij veilig is, maar nadat ik mezelf één keer gedwongen heb om niet kinderachtig te zijn en erover te lopen heb ik besloten dat dat wel genoeg was. Geniet van de prachtige drone-opnamen van deze bijzondere plek, die helaas wel behoorlijk toeristisch is geworden. Maar in deze pagina van video’s van Madeira hoort deze opname zekeer thuis!

oude en nieuwe wegen

Madeira is behoorlijk trots op de infrastructuur, die zich de laatste decennia sterk ontwikkelt. Daar hebben wij natuurlijk ook profijt van. Als die infrastructuur niet zo goed geweest waas toen we ons huis zochten en kochten, dan hadden we het vast niet gekocht. Destijds was het ongeveer 50 autominuten naar de luchthaven, tien jaar eerder was dat nog 4 à 4,5 uur. Te ver voor verhuurdoeleinden, dus we zouden dan dichter bij de hoofdstad gezocht hebben. Maar het net van expreswegen breidt zich steeds verder uit.

De laatste sectie van de VE3 is een dik jaar geleden geopend, zodat we nog dichter bij huis kunnen komen zonder te moeten gaan slingeren over de Regional 222. Dichterbij komt de VE3 niet, hij duikt onder ons dal door en gaat verder naar het westen. De laatste sectie naar Ponta do Pargo zal volgend jaar wel klaar zijn en de westkant is dan vrijwel helemaal ontsloten. Natuurlijk is de regering van Madeira daar apetrots op en heeft een video op Youtube gezet over de wegen van Madeira, oud en nieuw. Leuk om naar te kijken en hij hij verdient een plaats bij de video’s van Madeira.

Share

Door Peter Groen

Peter is geboren in Amsterdam in 1949. Hij heeft een achtergrond in PR en copywriting. Nu, als part time inwoner van het eiland Madeira sinds meer dan tien jaar, schrijft hij over het eiland, de cultuur, de overweldigende natuur, het eten en drinken van Madeira, en over alles wat te maken heeft met reizen naar en op dit prachtige eiland.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.